Društvo

Roditelji inficiranih beba počeli štrajk glađu

Roditelji inficiranih beba u bjelopoljskoj Bolnici počeli su štrajk glađu, nezadovoljni što su ljekari, koji su osumnjičeni za taj slučaj, vraćeni na posao i najavili da će, ukoliko im se ne ispune zahtjevi, preduzeti radikalnije mjere.
Roditelji inficiranih beba počeli štrajk glađu
Portal AnalitikaIzvor

Roditelji beba traže da se suspenduju bivši direktor bolnice, Tomislav Jeremić, i načelnica Neonatologije, Haka Tahirović, protiv kojih se u Višem sudu u tom gradu vodi krivični postupak.

Roditelj jedne od inficiranih beba, Predrag Karišik, kazao je agenciji MINA da su montirali šatore i da počinju štrajk glađu, a da se na njihov apel odazvalo pedesetak građana.

Od predstavnika nadležnih institucija nije im se niko obratio.

"Namjeravamo da štrajkujemo glađu dok se ne riješi slučaj, odnosno dok se ne donese konačna odluka o suspenziji. Bićemo istrajni a mi, roditelji, nećemo biti odgovorni za posledice", rekao je Karišik.

On je dodao i da, ukoliko bude potrebno, preduzeće i neke radikalnije mjere.

"Pod tim podrazumijevamo da blokirmao ulaz u bolnicu, da tim ljekarima zabranimo da rade. Nećemo ćutati a država mora slučaj da shvati ozbiljno" kazao je Karišik.

On je naveo da problem nemaju samo sa ljekarima. "Problem imamo i sa Ministarstvom zdravlja, Tužilaštvom, Sudstvom jer niko od njih ne radi svoj posao kako treba", zaključio je Karišik.

Jeremić i Tahirović vratili su se na posao u bjelopoljsku bolnicu, nakon što su 6. februara pušteni iz pritvora.

Oni su zajedno sa načelnikom ginekološko-akušerskog odjeljenja, Zvonkom Puletićem, uhapšeni krajem prošle godine nakon zaraze pet beba u bjelopoljskom porodilištu, od kojih je jedna preminula.

Za djelo za koje su osumnjičeni predviđena je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Izvor: Mina

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
I Instrumentalizovani K
14.03.2015. 01:20

Onaj Karisik izuzetno nekorektno koristi nesrecu da bi politizovao ovaj tragican slucaj . Koliko znam njego beba je ( Bogu hvala ) dobro !

1
0
B B.
13.03.2015. 16:50

Neka se stide neki Bjelopoljci koji nijesu pružili podršku roditeljima ne samo inficiranih,. ---, nego i preminule bebe .......

0
0
A Anonimno-1351278856
13.03.2015. 16:19

Crnogorci su poznati po cojstvu i junastvu a dozvolili su sebi da ministar da ostavku a direktno odgovorni da se vrate na posao.

0
0