Košarka

’’Plavi’’ spremni za Cedevitu, Jovović: Najveći izazov do sada!

Još samo dva kola ostala su do kraja regularnog dijela ABA lige – za kraj dva velika derbija za košarkaše Budućnost Volija, dva meča koja će odrediti poziciju pred start plej-ofa. Prvi od dva velika meča Podgoričani će odigrati u Zagrebu, rival je Cedevita, koja je u prvom dijelu sezone u ’’Morači’’ slavila 80:70.
’’Plavi’’ spremni za Cedevitu, Jovović: Najveći izazov do sada!
Portal AnalitikaIzvor

’’Nema prostora za kalkulacije, kao što smo igrali do sada, tako će biti i u neđelju, maksimalno  protiv svakog protivnika. Ono što me raduje jeste da smo odradili dobar trening, i da će kompletan igrački kadar nastupiti protiv Cedevite. Svjesni smo snage rivala, i slobodno možemo reći da su veliki favoriti. Jako iskusan tim koji je pojačan sa Tomasom i Baraćem. Ovo je možda i najveći izazov u dosadašnjem diejlu sezone, naravno i kad se uzme sama važnost meča. Mislim da smo spremni i da ćemo biti na gornjoj granici svojih mogućnosti. Nadam se da bi mogli da napravimo jedno veliko iznenađenje’’, kazao je trener Igor Jovović pred put za Zagreb.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu šampionata upisala 18 pobjeda i dvije više od zagrebačkom tima, jednu od trećeplasiranog partizana.

’’Sigurno je da su oba tima odlično pripremljena. U prvom meču Cedevita je imala fenomenalne procente šuta za tri poena, što ih je i dovelo do pobjede na kraju. To je njima svojstveno, imaju jako veliku širinu u napadu. Moramo odigrati jaku i čvrstu odbranu, moramo voditi računa da njihovi šuteri ne ostaju sami na spoljnim pozicijama. Kontrola skoka mora biti na najvišem mogućem nivou, jer imaju izuzetno visoke i pokretljive unutrašnje igrače’’, kazao je Jovović.

Neđeljni duel u Zagrebu počeće u 17 sati.

RASPORED 25. KOLA:

rasporedaba1303

TABELA:

tabelaaba1303

POSLJEDNJI REZULTATI DVA TIMA:

medjusobniaba1303
Portal Analitika