Društvo

Kolašin: Volonteri Crvenog krsta spašavali mještane zavijanih sela

Volonteri Crvenog Krsta iz Kolašina imali su pune ruke posla proteklih dana, još jednom su pokazavši svoju humanost i hrabrost iako nije bilo intervencija spašavanja kao ranije.
Kolašin: Volonteri Crvenog krsta spašavali mještane  zavijanih sela
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz CKCG, prije dva dana iz Veljeg Dubokog transportovali su porodicu Vuković, majku i dvoje male djece koji su bili u posjeti djedu, ali zbog velikog snijega nijesu se mogli vratiti. Obučeni spasioci Crvenog krsta Kolašina su motornim sankama došli do porodice Vuković i prevezli ih iz Veljeg Dubokog do Kolašina. Akcija je bila naporna i trajala je oko četiri sata, jer je snijeg bio velik, a put težak, ali ipak su uspjeli da se probiju i pomognu Vukovićima.

Crvenokrstaši iz Kolašina su, takođe, zajedno sa pripadnicima Službe zaštite i spašavanja, pomogli transport starijeg muškarca, iz Lipova do Kolašina koji je imao zdravstvenih problema i bila mu je potrebna medicinska pomoć.crvenikrstkol1

Iz Crvenog krsta u ovom gradu su podsjetili da su tokom ranijeg učestvovanja u akcijama spašavanja i djelovanja u nesrećama, spasili oko 15 ljudskih života.

Sekretar Crvenog krsta u Kolašinu Milan Marković kazao je da su nagrade svakako značajne, jer pokazuju da neko vidi i cijeni ono što oni rade.

"One su podstrek i odgovornost da još bolje nastavimo dalje. Međutim, za nas je, ipak, najveća nagrada kad uspijemo nekome da pomognemo ili ga spasimo, jer su ljudski živori neprocjenjivi. Crveni krst Kolašina ne bi mogao da djeluje bez svojih volontera, koji su uvijek spremni da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija“, istakao je on.

Portal Analitika