Košarka

Crna Gora će imati dvojicu sudija na Eurobasketu

Crna Gora će ipak imati svoje predstavnike na Eurobasketu koji će se od 5. do 20. septembra održati u Francuskoj, Hrvatskoj, Njemačkoj i Letoniji!
Crna Gora će imati dvojicu sudija na Eurobasketu
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska reprezentacija se nije izborila za učešće na najvećoj smotri evropske košarke, ali su zato dva crnogorska arbitra, Igor Dragojević i Miloš Koljenšić, dobila poziv da na njoj dijele pravdu najboljim ekipama ”Starog kontinenta”.

O kakvom uspjehu za sudijsku organizaciju Crne Gore se radi, svjedoči i podatak da će evropske košarkaške sile, poput Španije, Francuske i Srbije, čije će reprezentacije igrati na Eurobasketu, takođe imati po dvije ”pištaljke” koje će ih predstavljati!

Dragojević je već veteran kada je u pitanju dijeljenje pravde na evropskim prvenstvima – predstojeće će mu biti čak treće!

”Smatram da je poziv za nas dvojicu da učestvujemo na Eurobasketu veliki uspjeh, ne samo za mene lično, već i za našu košarkašku federaciju i sudijsku organizaciju. Nažalost naše selekcije neće biti na EP-u, ali su zato naše sudije na cijeni, zbog čega smo veoma ponosni.”

Koljenšiću će, za razliku od njegovog kolege, ovo biti debi na festivalu evropske košarke:

”Igor i ja smo dobili tu čast da učestvujemo na Eurobasketu i siguran sam da ćemo predstavljati crnogorsku košarku na najbolji mogući način. Nadam se da će makar jedan od nas stići do same završnice!”

Pored Dragojevića i Koljenšića, pozive da sude važna evropska i svjetska takmičenja su dobili i Ognjen Jokić (ženski Eurobasket), Zdravko Rutešić (Univerzijada) i Radomir Vojinović (Svjetsko prvenstvo U19 za žene), pa je jasno da će 2015. godina zlatnim slovima biti upisana kao najuspješnija za crnogorske arbitre u kratkoj istoriji naše sudijske organizacije.

(kosarka.me)

Portal Analitika