Svijet

Zoran Đinđić dobija ulicu u Novom Pazaru

Na prijedlog opozicione Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) danas je u Skupštini grada Novog Pazara jednoglasno usvojena odluka da jedna od ulica u tom gradu dobije ime po ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću
Zoran Đinđić dobija ulicu u Novom Pazaru Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP
Portal AnalitikaIzvor

Taj predlog podržale su sve stranke koje učestvuju u radu lokalnog parlamenta, osim SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina koja je, ranije napustila zasijedanje.

Prvobitan predlog da sadašnja ulica Dimitrija Tucovića dobije ime po pokojnom premijeru Srbije nisu prihvatili odbornici vladajućih partija zbog, kako su obrazložili, Tucovićevih zasluga za manjine.

Nakon toga odbornici su jednoglasno izglasali predlog da jedna ulica nosi naziv Zorana Đinđića, čime je predlog ušao u zvaničnu proceduru, a odluka će biti proslijeđena Komisiji za imenovanje ulica.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.