Politika

Članovi Predsjedništva DF-a izbjegli novinare

Sjednica Predsjedništva Demokratskog fronta na kojoj je trebalo da bude razmatrano da li će lider te političke grupacije Miodrag Lekić napuštiti DF završena je nakon četiri sata a javnost će ostati uskraćena za bilo kakvu informaciju o eventualnim odlukama i zaključcima.
Članovi Predsjedništva DF-a izbjegli novinare
Portal AnalitikaIzvor

Iako su znali da su novinari četiri sata čekali izjavu u prostorijama centrale DF-a, članovi Predsjedništva su napuštili prostorije na sporedni ulaz i tako izbjegli da kažu bilo što vezano za dešavanja na današnjoj sjednici.

Grupi od oko 15 novinara, fotoreportera i snimatelja obratila se sekretarica DF-a sa informacijom da će saopštenje sa današnje sjednice biti proslijeđeno redakcijama tek sjutra.

Jedina izjava koju su novinari mogli dobiti je od potpredsjednika PzP-a Branka Radulovića koji je pred početak današnjeg zasjedanja poručio da je “bolje da smo se našli ispred Skupštine da rušimo ovaj režim nego ovdje”.

Predsjedništvo DF-a je danas trebalo da raspravlja o jučerašnjoj izjavi lidera tog političkog saveza Miodraga Lekića „da ga osjećaj javne odgovornosti obavezuje da u postojećoj situaciji preispita politički status u Frontu“.

Prošlu sjednicu Predsjendištva Lekić je napuštio  ranije zbog, kako je naveo, privatnih obaveza ali nije tajna da je lider DF-a već duže  vremena nezadovoljan djelovanjem visokih funkcionera DF-a Nebojše Medojevića i Andrije Mandića.

Osim Lekića, Mandića i Medojevića u Predsjedništvu DF-a su i Goran Danilović, Milan Knežević, Predraga Bulatović i Branko Radulović.

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je juče da ga osjećaj javne odgovornosti obavezuje da u postojećoj situaciji preispita politički status u Frontu i organizacione forme daljeg djelovanja.On je rekao da mu je iskreno žao, primarno zbog velikog broja pristalica tog saveza, da je njegovim, u dužem periodu, iniciranim pokušajima osmišljenog i kordiniranog daljeg političkog djelovanja DF-a pružen otpor, često u prikrivenim formama, a navodno nekim strahom od centralizacije.

Portal Analitika