Abiznis

Za rekonstrukciju zgrade ambasade Srbije 370.000 eura

Za rekonstrukciju zgrade Ambasade Srbije u Podgorici, Vlada Crne Gore će, iz Tekućih budžetskih rezervi, opredijeliti oko 370.000 eura, navodi se u Prijedlogu informacije o obezbjeđivanju sredstava.
Za rekonstrukciju zgrade ambasade Srbije 370.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Inače, Vlada je, kako je saopšteno nakon današnje sjednice, odgodila za naredni četvrtak izjašnjavanje o dokumentu, kako bi se preciznije odredili izvori finansiranja.

U dokumentu piše da se Uprava za imovinu Crne Gore obratila zahtjevom za obezbjeđivanje sredstava iz Tekuće budžetske rezerve za potrebe realizacije Ugovora o izvođenju radova Ambasade Srbije u Crnoj Gori 

U dokumentu piše da je Vlada Crne Gore na sjednici 27. marta 2014. godine, razmotrila Informaciju o postojećoj i budućoj lokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore u Srbiji i Srbije u Crnoj Gori.

“Takođe, pomenutim zaključcima data je saglasnost za zaključenje Sporazuma između Crne Gore i Srbije o ustupanju nepokretnosti na recipročnoj osnovi za smještaj diplomatsko-konzulranih predstavništava”, navodi se u dokumentu.

Ističe se da su Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvo finansija zaduženi da iz sredstava iz svojih budžeta, kao i sredstava Tekuće budžetske rezerve, obezbijede sredstva za adaptaciju i rekonstrukciju nepokretnosti u Bulevaru Ivana Crnojevića broj 10 u Podgorici.

Na javnom nadmetanju najpovoljniju podnudu za izvođenje radova dao je Arhitekstonski atelje d.oo. iz Podgorice, a za tu namjenu je tražio 367.387,30 eura.

 

 

 

Portal Analitika