Abiznis

Medenica: Bez jeftinijih računa za struju

Računi za struju, i nakon izmjena Zakona o energetici, neće se mijenjati. Tako je za RTCG rekao direktor Regulatorne agencije za energetiku (RAE) Novak Medenica.
Medenica: Bez jeftinijih računa za struju
Portal AnalitikaIzvor

Naime, izmjene nijesu izbrisale tehničke gubitke, kao što je dio javnosti očekivao. Zakon je precizirao da oni postoje i da regulator treba da ih u svojim metodologijama utvrdi.

"Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o energetici, koji je objavljen u Službenom listu precizirane su nadležnosti regulatora, što se tiče regulacije tarifa i cijena u energetskom sektoru. Ovim zakonom je naloženo regulatoru da u svojim metodologijama utvrdi kriterijume i elemente za utvrđivanje tehničkih gubitaka. Zakon je to decidno precizirao da oni postoje, i da regulator treba u svojim metodologijama da ih utvrdi“, kazao je Medenica za RTCG.

foto:rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.