Politika

Lukšić sa komesarkom Američke komisije za mogućnost jednakog zapošljavanja

Tokom boravka u Vašingtonu potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić sastao se sa komesarkom Američke komisije za mogućnost jednakog zapošljavanja Chai Feldblum.
Lukšić sa komesarkom Američke komisije za mogućnost jednakog zapošljavanja
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora je bilo riječi o predstojećem trećem ministarskom IDAHO forumu 2015 koji će se od 10-12 maja održati u Crnoj Gori, a čija tema je zaštita od diskriminacije pripadnika LGBT populacije. Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenja o konceptu zaštite od diskriminacije na radnom mjestu i o modelu zaštite u kontekstu američkog iskustva u ovoj oblasti.

Jedna od tema sastanka bila je inicijativa koju Crna Gora vodi povodom održavanja prvog balkanskog biznis foruma LGBT, slijedeći smjernice svjetskog ekonomskog foruma iz Davosa.

Komesarka Feldblum je pohvalila napredak Crne Gore u oblasti sprovođenja antidiskriminatorne politike, ohrabrila dalje napore i istakla važnost kontinuirane i sveobuhvatne primjene zakonske regulative u ovoj oblasti.

Tokom razgovora sagovornici su razmijenjena mišljenja i o drugim važnim temama od obostranog interesa.

Sastanku je prisustvovao savjetnik predsjednika Vlade i koordinator ministarskog IDAHO Foruma 2015 Jovan Kojičić.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.