Abiznis

Crna Gora prepoznata kao destinacija za međunarodne investicije

Crna Gora, prepoznata kao jedna od najstabilnijih država Jugoistočne Evrope, koja pruža mnoge ekonomske povoljnosti investitorima, na ovogodišnjem sajmu predstavljena je na modernom štandu, sa investitorima koji realizaciju projektei onima koji planiraju realizaciju projekata u Crnoj Gori. Tako su svoju ponudu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma predstavili i predstavnici projekata Porto Montenegro, Portonovi, Luštica Bay, Montrose i Atlas Group.
Crna Gora prepoznata kao destinacija za međunarodne investicije
Portal AnalitikaIzvor

Delegacija Crne Gore, predvođena ministrom održivog razvoja i turizma, Branimirom Gvozdenovićem, uspješno je predstavila investicione mogućnosti, postojeći investicioni ambijent i aktuelna dešavanja u ovoj oblasti u Crnoj Gori, na jednom od najprestižnijih svjetskih sajmova investicija i nekretnina MIPIM 2015, koji traje od 10 -13. marta u Kanu, Francuska.

U okviru programa sajma, Gvozdenović je razgovarao sa hotelskim investitorima i operaterima o aktuelnim trendovima u oblasti hotelijerstva i turizma, kao i o mogućnostima poslovanja novih hotelskih operatera na crnogorskom tržištu. 

Gvozdenović je tradicionalno učestvovao na Mayors Think Thank-u - Program dana gradonačelnika. Na okruglom stolu na temu „Probojne strategije za privlačenje investicija u gradovima”gradonačelnici i visoki zvaničnici su imali priliku da razmijene ideje i iskustva, kao i da diskutuju o potrebama gradova i regija za investicijama, kako bi se izvršila potrebna transformacija u svim sektorima, od stanovanja, turizma do saobraćaja i digitalne infrastrukture, a naročito nakon izlaska iz ekonomske krize. 

Tokom sajma Gvozdenović se susreo i sa investitorima koji su zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.