Odbojka

OSCG: U naredna dva dana borba za trofej Kupa

Bijelo Polje će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za odbojkaše, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza. U polufinalu, sjutra u 16 sati i 30 minuta, sastaće se Budvanska rivijera i Budućnost, dok će dva i po sata kasnije početi duel Jedinstva i nikšićkog Volej stara. Finalni meč zakazan je za subootu u 19 sati.
OSCG: U naredna dva dana borba za trofej Kupa
Portal AnalitikaIzvor

Trener Budvanske rivijere, koja brani trofej, Slobodan Boškan, kazao je da je budvanski tim favorit, ali da mora biti obazriv i angažovan ukoliko želi novi trofej.

"Cilj nam je da polufinale odigamo dobro, imamo kvalitet i važimo za favrita. Smatram da, iako smo na prvom mjestu u prvenstvu, treba da budemo oprezni i obazrivi, da prvu utakmicu odigramo angažovano i odgovorno kako bi došli do finala. Nadam se dobroj posjećenosti i kvalitetnoj odbojci", rekao je Boškan.

Pomoćni trener Budućnosti, Balša Radulović, kazao je da prvi put u istoriji muške crnogorske odbojke finale plej ofa ili Kupa neće igrati dvije najtrofejnije ekipe.

"Nijesmo imali sreće na žrijebu, ali nećemo očajavati. Pokušaćemo da u polufinalu damo sve od sebe i učinimo ga interesantnijim, kao i da budemo dostojan protivnik favorizovanoj Budvnskoj rivijeri. Kvalitet je na njihovoj strani, ali mi imamo mladu ekipu u kojoj su u stratnoj postavi po dva pionira i kadeta", rekao je Radulović.

pres1-1oscg12-03

Trener Jedinstva, Darko Prebiračević, kazao je da mu je drago što je Bijelo Polje ponovo organizator finalnog turnira, podsjećajući da je bilo domaćin i 2007. godine.

"To je bio jedan od najbolje organizovanih, ali i najposjećenijih turnira do sada. Grad Bijelo Polje i Jedinstvo kao tehnički organzator daće sve od sebe da turnir protekne u najboljem redu. Poslije dugo vremena imamo neizvjesnija polufinala", rekao je Prebiračević.

Trener nikšićkog Volej stara, Vladimir Đokić, kazao je da mu je drago što ove godine polufinala neće biti izvjesna kao ranijih godina.

"Što se tiče našeg polufinala, šanse su podjednake. Dobro se poznajemo, odigrali smo dva meča ove sezone. Jedinstvo je pred svojim navijačima slavilo 3:0, dok smo mi u Nikšiću dobili 3:2 u posljednjem kolu. Očekujem zanimljive mečeve i dobru odbojku", rekao je Đokić.

Budvanska rivijera je posljednjih pet godina osvajala trofej Kupa Crne Gore. Predhodne tri godine pobjednik je bila podgorička Budućnost. Podgorički tim ima i Kup SR Jugoslavije 2000, dok je naredne dvije godine trofej osvajala Budvanska rivijera. (MINA)

Portal Analitika