Politika

Popodne zasjeda Predsjedništvo DF-a: Da li će Lekić napustiti Front?

Demokratski front zakazao je za popodne, u 16 sati. sjednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o jučerašnjoj izjavi lidera tog političkog saveza Miodraga Lekića „da ga osjećaj javne odgovornosti obavezuje da u postojećoj situaciji preispita politički status u Frontu“.
Popodne zasjeda Predsjedništvo DF-a: Da li će Lekić napustiti Front?
Portal AnalitikaIzvor

Kako saznaje Portal Analitika na današnjoj sjednici predsjedništva koja počinje u 16 sati, može se očekivati konačna odluka Lekića vezano za  angažman u DF-u.

„Može da se desi svašta a i da ne bude donesena nikava radikalna odluka. Trenutno ništa  ne možemo reći dok se ne završi sjednica Predsjedništva“ kazao je izvor Portala Analitika.

Lekić će na današnjoj sjednici vjerovatno biti upitan o razlozima najave povlačenja iz DF-a.

Prošlu sjednicu Predsjendištva Lekić je napuštio  ranije zbog, kako je naveo, privatnih obaveza ali nije tajna da je lider DF-a već duže  vremena nezadovoljan djelovanjem visokih funkcionera DF-a Nebojše Medojevića i Andrije Mandića.

Lider Demokratskog fronta kazao je juče da ga osjećaj javne odgovornosti obavezuje da u postojećoj situaciji preispita politički status u Frontu i organizacione forme daljeg djelovanja.

On je rekao da mu je iskreno žao, primarno zbog velikog broja pristalica tog saveza, da je njegovim, u dužem periodu, iniciranim pokušajima osmišljenog i kordiniranog daljeg političkog djelovanja DF-a pružen otpor, često u prikrivenim formama, a navodno nekim strahom od centralizacije.

 

B.K.

Portal Analitika