Region

Promjena granica neće biti

Podršku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predlogu Ustavnopravne komisije da na posebnoj sjednici stručnjaci daju svoj sud o Sutorini, bivši ministar sigurnosti BiH i lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić ocjenjuje kao "neodgovorno ponašanje koalicionih partnera u pokušaju.
Promjena granica neće biti
Portal AnalitikaIzvor

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma je ranije na sjednici procijenila da je potrebno obaviti dodatne konsultacije sa stručnjacima iz oblasti ustavnog i međunarodnog javnog prava kada je riječ o Sutorini.

Bivši ministar sigurnosti BiH i osnivač i lider Saveza za bolju budućnost (SBB), druge po jačini stranke u Federaciji, Fahrudin Radončić kaže da neki političari, u nemogućnosti da formiraju vlast, sa socijalnih i ekonomskih problema, pažnju građana usmjeravaju na pogrešna i neutemeljena pitanja

Radončić za Dnevne novine ističe da je granica između Crne Gore i BiH precizno definisana, što je utvrdila i Badinterova komisija i "to je stečevina međunarodnog javnog prava".

"U tom smislu promjena granica neće biti. Meni je posebno žao da bošnjački političari pristaju da budu alat nekih inostranih sila za pokušaj destabilizacije regiona. Ja sam, međutim, potpuno uvjeren da od ove političke sapunice neće biti ništa. Predsjedništvo BiH treba da završi posao preuzet od Vijeća ministara, jer je to interes i Bosne i Hercegovine i Crne Gore", kaže Radončić.

Portal Analitika