Društvo

Stanković traži informacije od Švajcaraca o računu Đorđine Marović

Vrhovno državno tužilaštvo, putem međunarodne pravne pomoći, zatražiće informacije o računu supruge potpredsjednika DPS-a, Svetozara Marovića, Đorđine Marović u švajcarskoj banci HSBC.
Stanković traži informacije od Švajcaraca o računu Đorđine Marović
Portal AnalitikaIzvor

„Putem međunarodne pravne pomoći preko Ministarstva pravde tražićemo od švajcarskih kolega da nam u okviru izviđaja u slučaju imovine Svetozara Marovića dostave izvode sa bankovnih računa Đorđine Marović. Očekujemo da ćemo u što skorije vrijeme dobiti pozitivan odgovor kako bi se ugvrdilo činjenično stanje i vidjelo ima li elemenata za pokretanje istrage. Inače, predmet po krivičnoj prijavi MANS-a juče je proslijeđen specijalnom tužiocu na dalje postupanje“, izjavio je za Dan vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković.

Mediji su nedavno su objavili da je supruga Svetozara Marovića navodno imala račun u švajcarskom ogranku banke HSBC na kojem je u jednom periodu posjedovala 3,8 miliona dolara, koje potpredsjednik DPS-a nije prijavljivao u svojim zvaničnim izvještajima o imovini.

Marović je tim povodom prije tri dana najavio da će tužiti Vijesti i Dan nakon što su ta dva medija objavila da je njegova supruga imala račun u švajcarskom ogranku banke HSBC, i poručio im da će im pokloniti sav novac koji nađu.

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Sreten
12.03.2015. 12:31

I da se ne lažemo: Mnogo toga posjeduju lažni biznismeni, koji ubiraju samo procenat što su "pozajmili" svoje ime! Valjda moraju imati dokaze da su hotele, plaže, firme platili nekim novcem, a novac mora imati bankovno pokriće o porijeklu. Isti Švajcarci su me svojevremeno zvali na razgovor da provjere odakle mi veći priliv na računu, nego što je to visina mog mjesečnog primanja. Radilo se o 3 zaostale plate, a ne o 3 miliona dolara ili eura. To tako funkcioniše u normalnim državama. Zato je sva ova "prašina" samo "gađenje buvama", koje će na kraju rezultirati izrekom "tresla se gora, rodio se miš"!

1
0
S Sreten
12.03.2015. 12:24

Đe si, Stankoviću, kada devastiraju crnogorske svetinje? Đe si kada se sa najvišeg državnog vrha ne poštuje Ustav i državni simboli? Valjda ti za to ne trebaju dokazi?

1
1
N NAGRADNO pitanje
12.03.2015. 10:00

U koju ZEMLJU od ovih 5. Sveto cuva svoju KINTU ? 1.Belgoja,2. Luksemburf, 3.Svicarska, 4.Kipar, Madjarska Drugo nafradno pitanje: 1.Kako je SVETO steka KINTU , NAUCNIM RADOM od svojih FILOZOVSKO-POLITICKIH dela.2. Od rada PORODICNE PRIVATN FIRME. 3. OD DRZAVNIH aktivnosti na razna MJESTA .5. od NELEGALNIH radnji droga,sverc oruzja . uranijuma itd...?

3
0
I Ilija
12.03.2015. 09:55

A što nijeste tražili iizvještaj o mogućim računima čitave mu porodice, kumova i prijatelja? Što nijeste tražili moguće račune svih onih koji su bili uključeni u vlast zadnjih dvije decenije? Što bi se desilo ako Djurdja nema nikakav račun (ne bih se začudio da je ovo namjerno uradjeno i da služi samo kao balon kojim treba jednom zauvijek zatvoriti usta onima koji traže pravdu) a Svetov i porodični niko nije tražio. Znači li to da ih ako ne nađu Djurdjinin nikad više niko neće tražiti ni Svetov niti onih koji su kao on "participirali u vlasti". Za to tužioče ako misliš radit kako treba traži račune i ostalih ili prekini ovu šaradu.

5
0
N NJUSO
12.03.2015. 09:06

haha pa sami SVETO, je RASPISA nagradu cusmo na ovom portalu ,..ko mu nadje PARE slijedi NAGRADA hahaha. mejbi se upeca STRANKOVIC pa da pokusa da uzme KINTU ali tesko dobro ih je SVETO sakrijo da ih ni pas TROBOJAC ne moze namirisati.

4
0
N Ne volim Svata volim Mila
12.03.2015. 09:00

Kad bi SVAJCARCI davali INFORMACIJE UGASILI BI NJIHOVE BANKE, U vrlo delikatnim situacijama oni daju INFO, i to samo AMERIKANCIMA. Pa zar mislite da bi TOLIJKO DIKTATORA pa i SUMNJIVOG NOVCA lijegalo na SVAJCARSKE BANKE da su davali ovakvim FOLIRANTIMA koji bacau MAGLU puku u oci kao sto je ovaj Stankovic, e'moj brate BLAGO NAMA i sa SVETOM i sa STANKOVICEM i sa ovim BUDALAMA sto misle uci u trag SVAJCARSKIM RACUNIMA,o'Boze. PRICA za one koji ne vole SVETA.

5
0