Politika

Đukanović - Krečman: Odlična perspektiva ekonomske saradnje

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se, tokom posjete pokrajini Baden Virtemberg, sa predsjednikom Vlade te pokrajine Vinfridom Krečmanom.
Đukanović - Krečman: Odlična perspektiva ekonomske saradnje
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo prvom posjetom od obnove crnogorske nezavisnosti, ocjenivši da ona predstavlja snažan podsticaj saradnji Crne Gore i Baden Virtemberga. Predsjednik Krečman je pohvalio napredak koji je Crna Gora postigla na evropskom putu, istakavši snažnu podršku Baden Virtemberga tom strateškom cilju naše države, uz ocjenu da zemlje Evropske unije imaju interes da regionu garantuju evropsku perspektivu.

Predsjednik Đukanović je zahvalio premijeru Krečmanu na srdačnoj dobrodošlici i ukupnoj podršci Njemačke integraciji regiona, uz konstataciju da je je.budućnost i Crne Gore i regiona u EU, koja je garant njegove stabilnosti i razvoja.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora i Baden Virtemberg imaju odličnu perspektivu ekonomske saradnje, što je potvrđeno i na danas održanom poslovnom forumu, kao i potpisivanjem Sporazuma o namjerama između Crne Gore i Baden Virtemberga, koji će učvrstiti razvoj ekonoske saradnje.

 
Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.