Abiznis

KAN: Atlas Grupa predstavila projekat Punto Mimoza vrijedan 500 miliona

Na najvećem međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM, koji se održava u Kanu, Atlas grupa predstavila je projekat Punto Mimoza. Delegaciju Atlas grupe predvodio je predsjednik Duško Knežević, saopšteno je Portalu Analitika iz Atlas grupe.
KAN: Atlas Grupa predstavila projekat Punto Mimoza vrijedan 500 miliona
Portal AnalitikaIzvor

Vladimir Čvorović, izvršni direktor Atlas Investa kaže da bi realizacija tog projekta mogla početi već naredne godine nakon što se usvoji Državna studija lokacije za sektor 1 koja je u proceduri.

“Projekat Punta Mimoze je projekat između 400 i 500 miliona eura investicije. Mi na njemu imamo potencijalne investitore, tj. Investitore koji će da uđu sa nama zajedno u realizaciju tog posla.

Dugo smo radili na pripremi tog projekta i veoma je fleksibilan i to je ono što nam daje mogućnost da možemo da započnemo njegovu implementaciju sa više strana, ” rekao je on.

Prezentacija je, kako dodaje, izazvala veliko interesovanje.

“Imali smo jako puno networking event-a, imali smo više sastanaka i na samom MIPIM-u tako da smo imali priliku da se povežemo sa jako puno ljudi koji se bave ovim poslom”, kazao je on.

Interesovanju potencijalnih investitora doprinijela je i činjenica da je riječ o veoma izazovnom projektu što potvrđuje i arhitekta Veljko Radulović.

“Tri nezavisna mediteranska sela, tri razvojne zone, tri razvojna potencijala,  tri različita identiteta i tri potencijalno različite faze izgradnje okupljene su u jednu urbanističku sliku međusobno povezanim pješačkim stazama, zelenilom i pozicioniranjem velikog obodnog poteza Lundo Marea. Marina koja ima 150 vezova locirana je na najpogodnijem mjestu i predtsavlja osnovni potencijal za početak i razvoj čitavog rizorta”, kazao je on.

MIPIM je najveći međunarodni sajam posvećen nekretninama i privlači vodeće investitore iz više od 90 država. Ove godine sajam je okupio preko 20.000 posjetilaca, uključujući više od 4.200 predstavnika velikih investitora, korporativnih korisnika i hotelskih grupacija. U okviru sajma ministar održivog razvoja Branimir Gvozdenović predstavio je investicione potencijale Crne Gore a osim Atlas grupe svoje projekte su predstavile i Luštica buy, Porto i Montrose. Prema ranijim najavama, kompleks Punto Mimoza bi se gradio na samom ulazu u Boku.

Portal Analitika