Muković sjutra u Minhenu za šampionski pojas

Crnogorski kik bokser Damir Muković boriće se sjutra u Minhenu protiv Njemca Domenika Haselbeka, u meču za titulu prvaka svijeta u disciplini ful kontakt, saopšteno je iz njegovog štaba.
Muković sjutra u Minhenu za šampionski pojas
Portal AnalitikaIzvor

Muković je zvanični je prvak svijeta u WKU federaciji, kategorija do 75, dok je do 72,5 kilograma bio prvak Evrope. Član rožajskog kluba Univerzum sredinom maja prošle godine pred svojim navijačima pobijedio je Mađara Balaša Roša i osvojio titulu profesionalnog prvaka svijeta u disciplini lou kik.

Godinu ranije pobjedom protiv Mađara Karolja Tota osvojio je pojas namijenjen profesionalnom prvaku Evrope u disciplini K1. Muković je u karijeri ostvario 74 pobjede, a ima i 12 poraza.

Haselbek, koji je vlasnik titula prvaka svijeta u četiri federacije - WAKO, ISKA, WKU i WKA, ima 39 pobjeda i tri poraza, dok je jedna borba završena neriješena. Muković je sedam puta bio prvak Crne Gore, dok je četiri puta bio najbolji u nekadašnjoj Državnoj zajednici.

Nekadašnji je vicešampion Balkana, osvajač je srebrne medalje na Svjetskom kupu, dok sa amaterskog prvenstva svijeta ima srebrno i bronzano odličje. Muković je dio stručnog štaba rožajskog kluba, koji je posljednjih godina iznjedrio nekoliko osvajača medalja na evropskim i svjetskim šampionatima. (Mina)

Portal Analitika