Društvo

U Budvi dvodnevna konferencija o sajber terorizmu

Konferencija o sajber terorizmu i njegovim prijetnjama u Crnoj Gori biće održana naredna dva dana u Budvi.
U Budvi dvodnevna konferencija o sajber terorizmu
Portal AnalitikaIzvor

Konferenciju „Sajber terorizam i nove sajber prijetnje u Crnoj Gori“, organizuje američka Ambasada, sa Centrom za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije i Misijom OEBS-a.

„Cilj konferencije je da se razmotri upotreba interneta u svrhu regrutovanja od strane ekstremističkih organizacija, kao i teroristički sajber napadi na informacione sisteme i novi trendovi u vezi sajber kriminala, kao i razmjena najboljih praksi u borbi protiv ovih trendova“, saopšteno je iz ambasade.

Kako se navodi, konferencija će se fokusirati i na međunarodnu saradnju u toj oblasti, a posebno na saradnju između Crne Gore i susjednih zemalja.

Iz ambasade je najavljeno da će na otvaranju konferencije govoriti zamjenik šefa Misije B. Biks Aliu, zamjenik šefa Misije OEBS-a Dan Redford i izvršna direktorica Centra za edukaciju nosilaca pravosudne funkcije Maja Milošević.

Izvor: MINA; foto: novosti.rs

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.