Fudbal

LŠ: Čelsi čeka Ibru, Bajern šampiona Ukrajine

Večeras ćemo dobiti dva nova učesnika četvrtfinala Lige šampiona - Lideri Premijer lige i Bundeslige Čelsi i Bajern revanš mečeve sa francuskim i ukrajinskim šampionom PSŽ-om odnosno Šahtjorom dočekuju sa blagom prednošću, s obzirom na to da je prije tri neđelje u Parizu bilo 1:1, a u Lavovu, đe Šahtjor igra kao domaćin, utakmica je završena 0:0.
LŠ: Čelsi čeka Ibru, Bajern šampiona Ukrajine
Portal AnalitikaIzvor

"Moj tim igra dobro, minulog vikenda smo odmarali, pa spremno očekujemo duel sa Parižanima. Čeka nas 90 minuta velike borbe, jerujem sa srećnim krajem za nas", izjavio je jedan od najboljih igrača "plavaca" Eden Azar.

Prolazak Čelsija u četvrtfinale svakako bi bio najljepši poklon navijačima za današnji 110. rođendan kluba, koji je ove sezone već osvojio Liga kup, na dobrom je putu da vrati titulu na Stamford bridž, a u Ligi šampiona, takođe, želi do samog kraja.

Čelsi i PSŽ sastali su se i prošle godine u elitnom takmičenju, jednu stepenicu kasnije, a londonski tim je poslije poraza u Parizu sa 3:1, u revanšu slavio sa 2:0 i prošao u polufinale.

"Prethodne dvije godine smo stigli do cetvrtfinala, sada nas čeka težak zadatak, ali vjerujem u svoj tim. Imamo kvalitet da prođemo, ali i da odemo još dalje", poručio je Brazilac David Luiz, koji je prošle godine upravo iz Čelsija stigao u PSŽ.

Istovremeno, na Alijanc areni "strašni Bajern", koji gazi sve pred sobom na domaćoj sceni čeka Šahtjor, sa samo jednom ambicijom - pobijediti i proći dalje.

"Šahtjor je nezgodan rival, pokazali su to i u prvom meču, ali mi smo kvalitetniji i sigurno idemo dalje", izjavio je Arjen Roben.

Sa druge strane, trener Ukrajinaca Mirčea Lučesku smatra da su čuda u fudbalu uvijek moguća.

"Bajern je sigurno u ovom trenutku najbolji na svijetu, veliki je favorit, ali u fudbalu logika nekad zakaže", kratko i jasno je rekao Lučesku.

Utakmice u Londonu i Minhenu igraju se u srijedu uveče u standardnom terminu od 20.45 sati.

Portal Analitika