Zabava

Peticiju za vraćanje kontroverznog voditelja potpisalo 150.000 ljudi

Poziv da se zvijezda BBC emisije Top Gear vrati na svoj posao do sada je okupio mnogo ljudi nakon navodnog sukoba ovog televizijskog prezentera sa producentom emisije.
Peticiju za vraćanje kontroverznog voditelja potpisalo 150.000 ljudi
Portal AnalitikaIzvor

Onlajn peticiju u kojem potpisnici zahtijevaju od britanske televizijske kuće BBC da vrate Klarksona, potpisalo je preko 150.000 ljudi. Voditelj je suspendovan, a emisija je postavljena u mirovanje, nakon što je on navodno pokušao da udari jednog od producenata.

Portparol britanske nacionalne televizije potvrdio je da je samo Klarkson suspendovan iz tima emisije Top Gear, nakon završetka snimanja u Njukaslu.

Navodno je nastala svađa između voditelja i producenta zbog nedostatka objekata za ketering na snimanju.

„Niko više nije suspendovan. Top Gear neće biti emitovan u nedjelju. BBC neće više komentarisati ovaj slučaj“, pisalo je u saopštenju.

Internet kampanja na sajtu Change.org je kreirana sa haštagom #BringBackClarkson od strane desničarskog blogera Gvida Favkesa.

Ćerka poznatog voditelja Em Klarkson je takođe pružila podršku svom ocu preko tvitera riječima: "Bože, BBC vratite ga na posao... počeo je da kuva..."

Par sati nakon što je suspendovanje Klarksona objavljeno, njegov kolega i takođe voditelj planetarno popularne emisije Top Gear Džejms Mej je takođe na tviteru napisao: "Nema Top Geara ovog vikenda. Što kažete na film 633 Squadron, umjesto njega?"

Na ovaj tvit se nadovezao treći voditelj ove emisije Ričard Hamond riječima: "Ne, zaista,  Last of the Summer Wine (britanski sitkom), niko neće primijetiti razliku. Posao završen."

Klarksonu, koji je do sada bio umiješan u brojne visoko rizične gafove proteklih godina, 2014. godine izdato je posljednje upozorenje od strane BBC.

Britanski tabloid Sun, za koji Klarkson piše kolumnu, izvijestio je da je voditelj iznenađen zbog suspenzije i citirao ga je "Uživam u hladnom pivu i čekam da sve ovo prođe".

Tabloid je takođe citirao i izvor iz BBC- a koji je insistirao da je Klarkson nevin i da nikoga nije udario.

Izvor i foto: blic.rs

Portal Analitika