Društvo

Suđenja zbog vinobrana 31. marta i 1. aprila

Pred područnim organom za prekršaje 31. marta i 1. aprila biće suđenje kompanijama za koje se sumnja da su dodavale vinobran mesu i mesnim prerađevinama.
Suđenja zbog vinobrana 31. marta i 1. aprila
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Pobjedi, među trgovačkim preduzećima koja se sumnjiče za upotrebu vinobrana nije samo devet kompanija o kojima su mediji pisali, nego ih je više.

Najveći trgovački lanci u čijim je prodavnicama pronađen vinobran u mesu bili su kažnjeni sa po 5.000 eura, ali su se žalili, nakon čega je pokrenut sudski postupak, piše Pobjeda.

Istragu zbog upotrebe vinobrana u mesu i prerađevinama pokrenulo je Vrhovno državno tužilaštvo 24. januara ove godine, nakon što je Odsjek za veterinarsku inspekciju Uprave za inspekcijske poslove otkrio upotrebu ovog konzervansa u 39 objekata koje su kontrolisali.

Dokumentacija inspekcije dostavljena je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koje je od Područnog organa za prekršaje tražilo obavještenje o ishodima prekršajnih postupaka.

Izvor: Pobjeda; foto: cdm.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.