Društvo

Uprava policije: Netačni navodi Muftijstva sandžačkog

Uprava policije demantovala je navode Muftijstva sandžačkog da su policajci na graničnom prelazu Dračenovac sinoć represivno ponašali, te da su pod izgovorom traženja oružja vršili pretres lica i automobila bošnjačke nacionalnosti.
Uprava policije: Netačni navodi Muftijstva sandžačkog
Portal AnalitikaIzvor

U Upravi policije ističu da policijski službenici na graničnom prelazu Dračenovac nijesu dobili najavu zvanične delegacije Islamske zajednice Srbije o njihovom dolasku.

"Samim tim, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Berane su sinoć, u 18.35 časova, na GP Dračenovac, zajedno sa carinskim službenicima, shodno zakonskim procedurama, izvršili redovnu graničnu kontrolu lica i vozila koja su namjeravala da uđu na teritoriju naše države“, navodi se u reagovanju Uprave policije, dostavljenom Portalu Analitika.

Tom prilikom kontrolisano je vozilo u kojem se, između ostalih, nalazio i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

Takođe, kako navode u Upravi policije, kontrolisane su i druge osobe i vozila koja su se nalazila u pratnji onog u kom se nalazio Zukorlić.

"Sva lica sa pomenutim vozilima su nakon granične kontrole ušla u Crnu Goru. Ova lica su sa vozilima sinoć, oko 23 sata, na istom graničnom prelazu napustila Crnu Goru“, zaključuje se u reagovanju.

Portal Analitika