Crna hronika

Stanković naložio provjeru navoda iz prijave MANS-a o Marovićima

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković proslijedio je Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije dokumentaciju koju je MANS dostavio tužilaštvu u vezi sa imovinom porodice Marović, i specijalnog tužioca uputio na sprovođenje izviđaja u tom slučaju.
Stanković naložio provjeru navoda iz prijave MANS-a o Marovićima
Portal AnalitikaIzvor

Kako je objavljeno na sajtu Vrhovnog državnog tužilaštva, MANS je u ponedjeljak podnio krivičnu prijavu protiv S.M., Đ.M. i M.M. zbog, kako se navodi, osnovane sumnje da su izvršili više težih krivičnih djela, uključujući i ona sa elementima korupcije.

Prijava se, kako je pojašnjeno, odnosi na navodni tajni račun člana te porodice u jednoj švajcarskoj banci, na kom se u 2006. i 2007. godini, navodno, nalazilo 3,8 miliona dolara.

Iz Tužilaštva su saopštili da se prema tom slučaju maksimalno odgovorno odnose.

"VDT je uputio dokumentaciju Odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina radi provjere navoda iz prijave i ocjene o postojanju krivičnog djela iz nadležnosti tog Odjeljenja. VDT je, istovremeno, specijalnog tužioca uputio na sprovođenje izviđaja u tom slučaju”, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika