NATO

KRIVOKAPIĆ: Crna Gora na liniji vatre već hiljadu godina

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić ocijenio je danas da je Crna Gora "na vatrenoj liniji" već hiljadu godina i da tu nema ništa novo. Aludirajući na nedavnu ocjenu američkog državnog seketara Džona Kerija da su Crna Gora i još neke države na "liniji vatre" ruskog uticaja, Krivokapić je kazao da je Crna Gora na "vatrenoj liniji" bila i kad su se djelili Rimsko carstvo i hrišćanstvo, i kada su se sreli islam i hrišćanstvo, i u vrijeme podjela poslije Drugog svjetskog rata.
KRIVOKAPIĆ: Crna Gora na liniji vatre već hiljadu godina
Portal AnalitikaIzvor

"Za Crnu Goru je prirodno stanje da je na mjestu susreta različitosti", rekao je Krivokapić na skupu "Crna Gora u susret NATO članstvu" u Podgorici, prenosi Beta.

On je kazao da je Crna Gora na istorijskim raskrsnicama uvijek znala da donese pravu odluku.

Eventualno odlaganje prijema Crne Gore u NATO, ocijenio je Krivokapić, ugrozilo bi mir u budućnosti.

Ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić je rekla da će Crna Gora ispuniti uslove za pristupanje NATO, ali je ukazala da na stavove i prioritete tog saveza utiče bezbjednosna situacija u Evropi, posebno u vezi s Ukrajinom.

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margeret En Uehara kazala je da SAD podržavaju evroatlantske aspiracije Crne Gore, ali da se od Crne Gore očekuju novi uspesi u razvoju demokratskih institucija, i u borbi protiv korupcije i za vladavinu prava.

"Odluka o tome da li će pristupiti NATO je na Crnoj Gori", poručila je američka ambasadorka.

Portal Analitika