Društvo

EUDI Bolonja: Crnogorski ronioci među najpriznatijim u svijetu

Dobre vijesti iz Bolonje - uskoro značajni projekti u Crnoj Gori vezano za sve oblike ronjenja. Ronioci, predstavnici Regionalnog centra za obuku ronilaca za podvodno razminiranje (RCUD ) iz Bijele i Ronilačkog saveza Crne Gore istaknuti su među najprestižnijim u svijetu i imali su značajne susrete sa svojim kolegama iz zemalja EU na upravo završenom Evropskom sajmu ronjenja u Italiji - EUDI Show 2015 u Bolonji.
EUDI Bolonja: Crnogorski ronioci među najpriznatijim u svijetu
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Jedno od najpoznatijih i najpriznatijih imena profesionalnog ronjenja u svijetu, legendarno ime u istraživanju podvodne arheologije  dr. Fabio Ruberti, najavio je vrlo brzo konkretne projekte oko nastavka dalje saradnje u edukaciji profesionalnih ronilaca u Bijeloj i realizaciji značajnih projekata zaštite od zagađenja mora i okeana. Dr. Ruberti je i presjednik IANTD - Internacionalne asocijacije za nitroks i tehnička ronjenja. Konkretizovanju pomenutih aktivnosti pridružiće se, izmedju ostalih, i najeminentnija imena u ovoj oblasti, Lorenco Ćervelini, direktor Aquatike, Pipo Kapelano, legendarni profesionalni podvodni snimatelj i drugi.

ronioci1

 

Veselin Mijalović, direktor RCUD je istakao da su naši ronioci imali priliku da upoznaju najnovija tehnička dostignuća u osvajanju morskih dubina koja se danas koriste u svijetu, dok neka i sami koriste na raznim ronilačkim zadacima u Crnoj Gori. “ Zaista sam srećan na koji način je prepoznat nivo kvaliteta koji rade naši ronioci! Laska ali i obavezuje. Interesantno je pomenuti da smo imali sastanke sa našim starim prijateljima koji su na vodećim funkcijama evropskog i svjetskog ronjenja, od kojih je njih nekoliko neposredno učestvovalo u svojstvu profesora na osposobljavanju profesionalnih ronilaca u Bijeloj. Poslovi koje obavljaju naši ronioci u podvodnom deminiranju su veoma cijenjeni kod svih profesionalaca koji doprinose razvoju evropskog i svjetskog ronilaštva i zato su naši ronioci rado viđeni na svim smotrama ove vrste u svijetu” – kazao je Mijajlović.

“Vjerujemo da će crnogorsko ronilaštvo u domenu turističkog i profesionalnog ronjenja biti predstavljeno naredne godine na sajmu u Diseldorfu u Njemačkoj, čime bi se veoma dobro uticalo na razvoj turističkog i profesionalnog ronjenja u Crnoj Gori.”, zaključio je Mijajlović.

    .

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.