Društvo

RADONČIĆ: Crnogorski MUP zatražio moje saslušanje u Sarajevu po lažnoj prijavi

Publicista i filmski autor Šeki Radončić saslušan je danas u Sarajevu, u prostorijama Federalne uprave policije. Radončić je, u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, naveo da mu je rečeno u sarajevskoj policiji, da je “informativni razgovor” obavljen po službenoj zamolnici kancelarije Interpola u Podgorici, a po nalogu MUP-a Crne Gore.
RADONČIĆ: Crnogorski MUP zatražio moje saslušanje u Sarajevu po lažnoj prijavi
Portal AnalitikaIzvor

- Crnogorski MUP zatražio je moju „identifikaciju i saslušanje“ u Sarajevu, po lažnoj prijavi novinara TV Vijesti, Seada Sadikovića, da sam mu tobože poslao uvredljivi SMS. Što je neviđeni skandal. Naime, po istoj lažnoj prijavi već sam dao izjavu MUP-u CG, 27. februara 2015. godine u 23h u Stanici policije u Plavu, nakon čegaje Tužilaštvo CG odbacilo kao neosnovanu.I nakon što je, MUP CG na svom zvaničnom sajtu, 28. februara ove godine, objavio da se Tužilaštvo „izjasnilo da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela – navodi se u  saopštenju Radončića.

Nakon što je, kako dalje ističe, inspektorima FMUP-a predočio Zapisnik o njegovom saslušanju u Plavu i saoštenje MUP-a u kojem se konstatuje odbacivanje lažne prijave Sadikovića, “policajci Federalnog MUP-a se nijesu mogli načuditi takvoj zloupotrebi institucije Interpola, zašto je MUPCG tražio od njih da me „identifikuju i saslušaju“  pored saznanja koje su imali, te zašto ih nijesu obavijestili da su ga već „identifikovali i saslušali“,  iako je od tada prošlo više od deset dana”.

- U mojoj izjavi sam naglasio da pored noćnih isljeđivanja, ovo predstavlja još jedno moje šikaniranje od strane MUP-a CG. Ida je ova ujdurma MUP-a Crne Gore u kojoj se krši zakon i zloupotrebljava čak i kancelarija Interpola u Podgorici  urađena u režiji vlasnika Vijesti Miodraga Perovića, njegovog novinara Sadikovića i njegovog bivšeg novinara i sadašnjeg ministra policije Raška Konjevića, a sve sa samo jednim ciljem: da se pažnja javnosti skrene sa aktuelnog suđenja Perovićevoj sestri, MilkiLjumovic, koja se optužuje za pljačku sedam miliona eura u CKB. O ovom bovom pokušaju moje kriminalizacije,i brutalnoj zloupotrebi Interpola i zakona, upoznaću sjedišta Interpola u Lionu, Vašingtonu i Briselu, kao i sve ambasade i druge međunarodne organizacije u Crnoj Gori – saopštio je Radončić.

Portal Analitika