Društvo

AEM: Konkurs za emitovanje radijskih programa u 14 opština

Savjet Agencije za elektronske medije usvojio je danas odluku o raspisivanju javnog konkursa za dodjelu prava na emitovanje radijskih programa za 18 frekvencija u 14 crnogorskih opština, prenosi Mina.
AEM: Konkurs za emitovanje radijskih programa u 14 opština
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To su frekvencije za FM radio u Andrijevici, Beranama, Budvi, Bijelom Polju, Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plavu, Pljevljima, Plužinama, Rožajama, Ulcinju i Žabljaku.

Savjet je raspisao i drugi konkurs za dodjelu prava na pristup kapacitetu multipleksa prve DVB-T2 mreže sa pokrivanjem cjelokupne teritorije Crne Gore.

“On obuhvata četiri alotment zone za DVB-T/DVB-T2 koje su definisane Planom raspodjele radio frekvencija za digitalnu zemaljsku radio-difuziju na kanalima 43, 35, 24 i 49 u alotmentima Bjelasica, Lovćen, Podgorica i Tvrdaš”, kaže se u saopštenju.

Realizacijom javnog konkursa, kako se navodi, pravo pristupa kapacitetima prvog multipleksa može ostvariti šest emitera televizijskih programa. Operator prvog multipleksa je privredno društvo „Radio-difuzni centar" d.o.o. iz Podgorice.

“Pristup prvom multipleksu već imaju dva televizijska i radijska programa nacionalnog javnog servisa Radio televizija Crne Gore, čije je programe Radio-difuzni centar dužan da distribuira bez naknade putem slobodnog pristupa i tri komercijalna emitera televizijskih programa”, navodi se u saopštenju.

Prijave na konkurs se dostavljaju do 14. aprila.

foto: skala radio

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.