Svijet

Džihadisti ID pogubili trojicu homoseksualaca

Džihadisti Islamske države su na sjeveru Iraka javno pogubili trojicu muškaraca, od kojih dvojicu zbog navodnih homoseksualnih radnji.
Džihadisti ID pogubili trojicu homoseksualaca
Portal AnalitikaIzvor

Te slike na društvenim mrežama dijele simpatizeri ID, objavili su svjetski mediji. Pripadnici Islamske države, koja kontroliše velika područja Iraka i Sirije, izvršili su do sada na stotine pogubljenja, od kojih su mnoga fotografisana ili snimljena video kamerom, navodi agencija AFP.

Najnovije fotografije ne prikazuju sam čin odsijecanja glava, a njihova autentičnost se ne može nezavisno potvrditi. Ipak, na slikama se vide ljudi sa povezom na očima kako kleče u centru kruga, dok kraj njih stoji maskirani ubica sa dugim, zarđalim mačem, a oko njih grupa posmatrača.

Ispod fotografija piše da su trojica zarobljenika pogubljena, od kojih dvojica zbog homoseksualnosti, a treći zbog bogohuljenja. Pogubljenje je navodno izvršeno u iračkoj provinciji Nineveh, koja je prva pala pred naletom džihadista u ofanzivi koju su pokrenuli prošlog juna, ali tačna lokacija nije navedena.

Portal Analitika