Društvo

Neprimjereni komentari na srpskim portalima zbog klizišta kod Budve

“Ostaje vam jedino, u ovom trenutku, da počnete kolektivno da čuvate magarce, pa da ih iznajmljujete turistima. Bili biste svjetska atrakcija”, “Ne idem u Crnu Goru ni u Budvu, tako da me i ne interesuje koliko se urušila, Grčka me interesuje” “Tako vam i treba izdajnici, sad će vam i Rusi otići”, “Ne morate da žurite, od sezone nema ništa”, samo su neki od neprimjerenih komentara objavljenim na uticajnim i čitanim srpskim portalima “Telegraf” i “Blic”.
Neprimjereni komentari na srpskim portalima zbog klizišta kod Budve
Portal AnalitikaIzvor

Srpski  portali “Telegraf” i “Blic” objavili su, u najmanju ruku, neprimjerene komentare na informaciju o pokretanju klizišta i prekidu saobraćaja na magistralnom putu Cetinje-Budva

Veoma čitani srpski portal “Telegraf” u tekstu “Srušilo se pola Budve: Pogledajte odrone strašnije od zemljotrese” konstatovao je da se radi o katastrofalnom klizištu koje je potpuno uništilo magistralni put Cetinje-Budva. To nije smetalo komentatorima da, po već oprobanom receptu iz nekog ranijeg perioda, ospu paljbu po Crnoj Gori i njenoj turističkoj ponudi.

Nik “Patak Dača” je napisao: “Ne idem u Crnu Goru ni u Budvu, tako da me i ne interesuje koliko se urušila, Grčka me interesuje”

Komentator pod nazivom “Sasaika”, “predložio” da se umjesto turizma počnemo baviti poljoprivredom i čuvanjem magaraca. 

“Vala kolko ste para uzeli od Rusa i ni vi sami ne znate. Gdje su te pare završile, takođe, ne znate. Ostaje vam jedino, u ovom trenutku, da počnete kolektivno da čuvate magarce, pa da ih iznajmljujete turistima. Bili biste svjetska atrakcija”, napisao je "Sasaika". Nik “Ftacu” je pokušao da bude duhovit pa je napisao “Budva na pjenu od odrona”, aludiraju na poznatu seriju.

Nik "Rejnald" smatra da je Budva stjecište kriminala:” Budva je stjecište kriminala, korupcije, prljavog novca, miliona bačenix eura-državnix para koje su mogle biti uložene u sjeverne siromašnije krajeve zemlje.Valjda im ovako bog vraća za nepravdu koju je Budva uradila ostatku Crne Gore!”.

Nik pod imenom “Deda Radoje”, smatra da ne treba pomoći Crnoj Gori jer smo priznali Kosovo, i oćemo da idemo u NATO.

“Zato što među prvima priznaše Kosovo. Jer zato što se odrekoše srpstva…i čekamo da udju u NATO… pa koliko su od riječi …ne bi izbjegli naredbu NATO-a da nas bombarduju…čast malom broju čestitih Srba iz Crne Gore…”, napisao je “Deda Radoje”. Nik “Jovanca” je u podrugljivom stilu, iznio način kako da se riješi cijela situacija.

“Ma, to će Sveta Marović sve da popravi…Taman vrijednost srušenog puta 3,8 miliona eura..”, naveo je “Jovanca” u komentaru objavljenom na portal “Telegrafa”.

Komentator u ”Blicu” pod nikom “Sax” je vidio filozofsku razmjeru cijelog slučaja: “Kao oni hoće elitni turizam, dovode Madonu, Rolling Stonse itd, a putevi se raspadaju, klasična balkanska posla, podstanar sam, nemam zuba u glavi, ali je u garaži Bmw”.

Bilo je i komentara koji su pozivali na trezvenost. Tako je nik “Boki” napisao: “Srbija je teško bolesna, puna zluradih ljudi i zato je tu gdje je. Crnogorcima hvala za pomoć prošle godine i želim im da ovu situaciju prevaziđu što prije”.

I zaista, nakon prošlogodišnjih katastrofalnih poplava Crna Gora je pomogla državu Srbiju sa više od tri miliona eura što je procentualno broju stanovnika najveći iznos pomoći od svih zemalja.

P.Zečević

komentariok
Portal Analitika