Svijet

Grčka: Pustićemo džihadiste u EU

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos rekao je da će poslati Evropi talas miliona migranata i džihadista, ukoliko ona ne povuče zahtjeve štednje Atini.
Grčka: Pustićemo džihadiste u EU
Portal AnalitikaIzvor

"Ukoliko oni zadaju udarac Grčkoj, onda bi trebalo da znaju da će migranti dobiti papire da odu u Berlin. Ukoliko nas Evropa ostavi u krizi, mi ćemo je preplaviti migrantima i to će biti još gore za Berlin ukoliko u tom talasu miliona ekonomskih migranata, bude nekih džihadista Islamske države", rekao je ministar.

Kamenos, koji je lider desničarske Nezavisne partije Grka koja je u koaliciji sa vladajućom ljevicom - Sirizom, ocijenio je da je pasoš Evropske unije za slobodno putovanje Šengen zonom načinio eurozonu ranjivom, piše britanski Telegraf.

"Ukoliko oni udare nas, mi ćemo udariti njih. Daćemo migrantima sa svih strana, dokumenata koja im trebaju da putuju u zemlje Šengenskog prostora tako da talas ljudi bi mogao da ode pravo u Berlin", rekao je Kamenos.

On je podsjetio da migranti svakoga dana prelaze grčke granice i da se 10.000 migranata trenutno nalazi u prihvatnim centrima širom zemlje.

Izvor: b92.net

Portal Analitika