Turizam

Propao i sedmi tender za prodaju hotela Mediteran

Na oglas za prodaju luksuznog bečićkog hotela Mediteran, preduzeća Maestraltours, po početnoj cijeni od 40,25 miliona eura, nije stigla nijedna ponuda, piše Pobjeda.
Propao i sedmi tender za prodaju hotela Mediteran
Portal AnalitikaIzvor

 Stečajna uprava Maestraltoursa raspisala je početkom februara sedmi oglas za prodaju hotela Mediteran po početnoj cijeni koja je bila 1,8 miliona niža nego na prethodnom tenderu.

 Na prodaju je, pored hotelskog kompleksa Mediteran, ponuđena i proizvodno-tehnološka i ostala oprema po cijeni od 1,59 miliona eura, katastarska parcela od 484 metra kvadratnih za 242 hiljade i jahta Cranchi Atlantique 40 za 148 hiljada eura.

 Ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa, budvanskog biznismena Blaža Dedića, iznosi oko 42,23 miliona eura i niža je skoro dva miliona eura nego na prethodnom oglasu.

 Ponuđeni hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenirnicu.

 Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika