Društvo

Žurić: Prioritet je vraćanje povjerenja u bjelopoljsku bolnicu

Vlada i Opština Bijelo Polje intenzivno komuniciraju i pažljivo planiraju zajedničke aktivnosti u Opštoj bolnici u tom gradu kako bi se stanje normalizovalo, a formiranje novog Upravnog odbora jedan je od prvih koraka, kazao je predsjednik bjelopoljske opštine Aleksandar Žurić.
Žurić: Prioritet je vraćanje povjerenja u bjelopoljsku bolnicu
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje da li je informacija koju su mediji u petak objavili da će upravo on biti predsjednik novog Upravnog odbora, Žurić nije odgovorio, ali nije ni demantovao.

 Ko god bude u tom tijelu, ,,sva rješenja treba da pronađe unutar same ustanove“.

“Odbor direktora imenuje Vlada, prema mom saznanju na jednoj od prvih sjednica. Postavljeni su principi na kojima će biti koncipiran, deklarisan je i cilj, a to je vraćanje povjerenja građana u ovu ustanovu, dok imena još nijesu određena”, rekao je Žurić u intervjuu Pobjedi.

 Nakon tragične situacije u bjelopoljskoj bolnici on, kako je naveo, smatra da novi Upravni odbor, ko god ga činio, sva rješenja za vraćanje rejtinga treba da pronađe unutar same ustanove.

“O tome će najbolje prijedloge dati oni koji su godinama nosioci posla u našoj bolnici, uz učešće uglednih ljekara koji potiču iz Bijelog Polja, ali i ostalih koji su već ponudili svaku vrstu stručne pomoći i koji će ubuduće i direktno biti angažovani u radu”, kazao je Žurić.

Na pitanje da prokomentariše izvještaj iz 2008. godine, zbog kojeg je Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Ministarstva zdravlja i svih u lancu odgovornosti zbog tadašnjeg stanja u bolnici, on je kazao da taj slučaj neće komentarisati dok je u fazi izviđaja.

“S obzirom da je slučaj u fazi izviđaja, do kraja tog procesa neću ga komentarisati. Informacije kojima ja raspolažem govore da je najveći broj preporuka iz tog izvještaja, a koje se tiču medicinskog dijela, u potpunosti ispoštovan, i mislim da je to za pacijente za sada najbitnije”, rekao je on.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika