Sci/Tech

Predstavljen najtanji i najlakši MacBook

Kompanija Epl (Apple) predstavila je danas zvanično novi Mekbuk (MacBook), koji je toliko tanak da ga jedva vidite kada je zatvoren, prenosi portal Klix.ba.
Predstavljen najtanji i najlakši MacBook
Portal AnalitikaIzvor

Novi MacBook ima ekran od 12 inča, a težak je samo 0,9 kilograma. Tanji je od MacBook Air-a za 24 odsto, odnosno širok je samo 13,1 milimetara.

- Ovo je najlakši MacBook koji smo ikada napravili - rekao je Fil Šiler iz Apple-a.

Ima oblik klina i izgleda kao tanji Air. Dizajnirana je potpuno nova tastatura koja doprinosi obliku novog MacBooka. Tipke su postavljene pliće i svaka ima individualno LED osvjetljenje. S mehanizma makaza Apple je sada prešao na mehanizam leptira koji je, kako Šiler tvrdi, četiri puta stabilniji od sistema makaza.

0903macbookMacBook ima ekran od 12 inči s rezolucijom 2304 x 1440 piksela. Koristi 30 odsto manje energije od prethodnih uređaja.

- Stvorili smo novu funkciju za one koji jače pritisnu i zove se "Force Click". Kada ga pritisnete, pokrenuće se video, što jače pritiskate, video će biti brže emitovan - rekao Šiler.

Posebno je oblikovan prostor za baterije koje traju devet sati ukoliko ste na Internetu, a deset sati ako gledate video snimke. USB, DisplayPort, Power, HDMI, VGA - svi se nalaze na jednom konektoru.

Što se tiče dizajna, korisnici će moći da ga kupe u srebrenoj, svemirsko sivoj i zlatnoj boji. Cijena će se kretati od 1.299 dolara, a prodaja počinje 10. aprila.

Izvor: Klix.ba

Portal Analitika