Društvo

REAGOVANJE: Medijski napadi na braću Mandić zbog sporne limenke

Advokat punomoćnik Almira Mandića i branilac okrivljenog Damira Mandića, Branko Anđelić, reagovao je na natpise dnevnog lista Dan od kojih je jedan imao naslov "Mandići kupili plac od pola miliona, grade zgradu od šest spratova" objavljen i na Portalu Analitika 26. februara.
REAGOVANJE: Medijski napadi na braću Mandić zbog sporne limenke
Portal AnalitikaIzvor

Drugi tekst na koji Anđelić reaguje je "Tužilaštvo ispituje porijeklo Mandićevog novca".

Advokat tvrdi da su apsolutno netačni navodi iznijeti u ovom dnevnom listu.

"Naime, u spornim tekstovima objavljena je informacija da je Almir Mandić kupio plac na teritoriji Budve u vrijednosti od pola miliona eura, kao i da planira građenje zgrade od šest spratova. Jedina istina u tim tekstovima jeste da je Almir Mandić zaista kupio plac u Budvi, ali isto tako je istina da je za isti ugovorena cijena od 90.000 eura, a da je do ovog momenta isplaćena  suma od ukupno 10.000 eura, dok će preostalih 80.000 eura biti isplaćeno u dvije jednake rate do 1. oktobra 2015. godine, o čemu vam dostavljam i Ugovor o kupoprodaji zaključen između Jadranke Pinjatić iz Budve i Almira Mandića iz Podgorice (Predmet Ugovora o kupoprodaji je katastarska parcela broj 494/1, plan 5, skica 70/13, potes Donja Dubovica, List nepokretnosti br. 3599, KO Budva)".

Kako su tekstovi objavljeni tokom ponovoljenog sudskog postupka Damiru Mandiću, odmah nakon što su u sudu iznijete činjenice koje duboko kompromituju spornu limenku i njenu dokaznu snagu, a po priznanju bivšeg načelnika budvanske policije Miomira Bulatovića, Mandići i njihov branilac smatraju da su novinski tekstovi imali za cilj "nastavak medijske hajke na jedinog okrivljenog", u slučaju koji se vodi za ubistvo Duška Jovanovića.

U reagovanju se dalje navodi da je riječ o "insinuiranja nekog velikog i famoznog građevinskog kriminala od strane brata Damira Mandića ne bi li se skrenula tema sa sudskog postupka i izmjestila u gradske kuloare, a gdje mu sigurno nije mjesto".

"U tom smislu obavještavamo javnost da je danas na pisarnici Višeg državnog tužilaštva samoinicijativno- bez zahtjeva Tužilaštva - predata cjelokupna dokumentacija povodom navedene nepokretnosti iz koje je jasno može utvrdi količina neistina iznijetih u dnevnom listu Dan", stoji u reagovanju Anđelića.

Podsjećamo, Dan je objavio da je Opština Budva 19. februara izdala urbanističko-tehničke uslove Almiru Mandiću iz Podgorice za gradnju luksuznog objekta od šest spratova, svega mjesec dana nakon što je na sebe upisao tu imovinu u katastru. On je brat Podgoričanina Damira Mandića osuđenog za saizvršilaštvo u ubistvu urednika Dana Duška Jovanovića. Po podacima iz Centralnog registra Privrednog suda, na Almira Mandića se vodi samo frizerski salon u Podgorici.

"Stoga je pod velikim znakom pitanja kako je uspio da stekne toliko veliku imovinu u Budvi, posebno ako se zna da je u pitanju atraktivna lokacija u Donjoj Dubovici vrijedna oko pola miliona eura", konstatovao je Dan u tom tekstu.

Vrhovno državno tužilaštvo nije juče odgovorilo na pitanje Dana hoće li provjeravati osnovu sticanja ove imovine.

Foto: dan.co.me

0903ugovor-1
Portal Analitika