Društvo

RASPOPOVIĆ: Još nije moguće procijeniti štetu, radimo sve da sanacija počne (VIDEO)

Portparolka Ministarstva saobraćaja i pomorstva Jelena Raspopović, saopštila je da u ovom trenutku, zbog pomjeranja tla, nije moguće procijeniti razmjeru štete nastale usljed pojave klizišta na lokalitetu Lapčići, i da se sve radi da sanacija počne što prije.
RASPOPOVIĆ: Još nije moguće procijeniti štetu, radimo sve da sanacija počne (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

„U ovom trenutku, tlo se i dalje pomjera, pa je nemoguće procijeniti koliko će biti ukupna šeteta nastala ovim pomjeranjem. Situaciju svakodnevno pratimo, i svakodnevno uzimamo podatke sa terena, rekla je Raspopović.

Prema njenim riječima, ministar Ivan Brajović i direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača prisutni su bili na lice mjesta- odmah nakon nemilog događaja.

„ U svakom trenutku smo na vezi i detaljno pratimo situaciju. U ovom trenutku ne možemo procijeniti kakav će biti način sanacije, ali se o tome svakako razmišlja i svakodnevno radimo na tome da se ova dionica što prije sanira i što prije osposobi za saobraćaj, navela je Raspopović, dodajući da je u pitanju veoma ozbiljna situacija.

„Od početka, pomno pratimo situaciju na lokalitetu Lapčići između Cetinja i Budve. Stručnjaci za ovu situaciju kažu da je jedna od najozbiljnijih na crnogorskim putevima u posljednje vrijeme“, zaključila je Raspopović.

 

 

Portal Analitika