Politika

Vuković: Priča o vanrednim izborima nepotrebna

Funkcioner i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković kazao je za Portal Analitika da je nepotrebno govoriti o prijevremenim parlamentarim izborima u slučaju da Crna Gora do kraja godine ne dobije poziv za članstvo u NATO-u, iz prostog razloga što aktuelnoj Vladi mandat ističe sredinom naredne godine, te da nam parlamentarni izbori dolaze ubrzo nakon toga bez obzira na odluku Alijanse.
Vuković: Priča o vanrednim izborima nepotrebna
Portal AnalitikaIzvor

"Nema potrebe da se u bilo kojoj varijanti ruši vladajuća koalicija, tim prije što će krajem godine biti šest mjeseci do isteka redovnog četvorogodišnjeg mandata akutuelne izvrše i zakonodavne vlasti. Blio bi malo neobično ići na vanredne izbore. Oni se ne mogu zakazati u nekim prekratikim rokovima, čak je i tehnički to teško razumljivo. Ako imate šest mjeseci do isteka mandata, to vrijeme bi i u redovnom postupku potrošili na pripremu izbora. Bilo bi besmisleno raskidanje koalcije, jer bi postojeća Vlada radila svoje poslove do izbora nove, a to bi se poklopilo sa redovnim izborima. Praktično i formalno je nepotrebno govoriti o prijevremenim izborima", istakao je Vuković reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova i potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića, koji je rekao da su parlamentarni izbori jedino rješenje ukoliko Crna Gora ne dobije pozivnicu za NATO.

Vuković je kazao da bez obzira na sve vjeruje da će naša država dobiti poziv za članstvo u Alijansi. Ukoliko se to ne desi, uvjeren je da se poziv ne može previše odlagati i da će Crna Gora definitivno biti članica ove asocijacije.

"Uvjeren sam da ćemo dobiti pozivnicu za članstvo u NATO-u, jer se radi o previše ozbiljnoj stvari da bi sada mogli da je svedemo na pitanje sa kojim se može jednostavno politički kalkulisati. Mislim da sve što je do sada urađeno govori o ozbiljnosti onih koji će u konačnom odlučivati o našem članstvu. Međutim, uvijek postoji ono ali. Najnovija dešavanja, višesmislene izjave koje su svi involvirani u ovaj slučaj različito tumačili, govore da ipak treba imati određeni stepen strpljenja i raditi sve da se poziv dobije. Smatram da bi i u slučaju evenutualnog prolongiranja dobijanja pozivnice za NATO do samita naredne godine, bilo razočarenja i da bi se desila određena politička depresija. Međutim, politika traži strpljenje. Mislim da i u toj hipotetičkoj situaciji ne bi bilo razloga da se ne održi koalicija DPS-a i SDP-a. Ako dobijemo pozivnicu, u šta sam uvjeren, imaćemo obavezu da zaslužimo povjerenje članica. Hipotetički, ukoliko ne dobijemo poziv, pitanje NATO integracija i dalje ostaje prioritet. ", poručuje Vuković.

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
J JASNO JE....
10.03.2015. 08:51

.....kao bijeli dan da je "priča o vanrednim izborima nepotrebna" ! Ali ova "opozicija",očajnici u svom očaju,očajanju, jadu i nemoći mora nešto pričati. Treba ih razumjeti. U panici su..Dali ih treba i žaliti?.Njima ispod nogu ne izmiče samo tepih nego i tle (po njih mnogo opasnije nego ono nesrećno i baksuzno klizište u Markovićima). Neka već jednom pokupe čaure pa - na levo krug!!!!

2
2
Z Zoran V. Raičević
09.03.2015. 17:55

Ukoliko Crna Gora ne dobije poziv u NATO, to znači jedno - da je Crna Gora opet pala na ispitu, ali ne zbor toga što je NATO problem, nego zato što je Crna Gora problem. Kad to svati i ovaj cijenjeni Pivljanin, onda će Crnoj Gori, ako ne biti bolje, ali će valjda biti jasnije đe nas vodi partija koja je preživjela 4 države, a da se ne nije nikad transformisala, niti kadrovski, niti ideološki, niti formalno, niti faktički.

7
2
N Nealic
09.03.2015. 16:40

Jasno je da crni Miško nije ni pročitao Raškov intervju....Tačno će me kao člana DPS-a naćerat da pređem u SDP!

7
2
T Trgovanje vremenom`
09.03.2015. 16:38

....Vuković je kazao da bez obzira na sve vjeruje da će naša država dobiti poziv za članstvo u Alijansi. Ukoliko se to ne desi, uvjeren je da se poziv ne može previše odlagati i da će Crna Gora definitivno biti članica ove asocijacije....Ukoliko se to ne desi,...Ukoliko se to ne desi, Daklen ovi FISOKI FUNKCIONER daje u TU MOGUCNOST , sada nam je mnogo JASNIJI stav postovanog Ministra Raska Konjevica, koji kao ozbiljan POLITICAR ne zeli da TRGUJE vise VREMENOM.

5
2
L Luka
09.03.2015. 16:26

SDP kao da namjerno ide prema svome kraju.Dobro zna i Rasko i Ranko da SDP ne moze funkcionisati bez DPS-a kao ni Jul sto nije mogao funkcionisati bez SPS-a.Ne znam sto im je.

3
6
P Priorutet da vi odete,
09.03.2015. 16:18

Dalje dodaje VISOKI FUNKCIONER DPS i zavrsava time: ."...Hipotetički, ukoliko ne dobijemo poziv, pitanje NATO integracija i dalje ostaje prioritet. ", poručuje Vuković. E, viva SDP !

6
3
V Vas verenik,
09.03.2015. 16:16

Miodrag Vukovic , -VISOKI FUNKCIONER DPS - kaze: .".u slučaju da Crna Gora do kraja godine ne dobije poziv za članstvo u NATO-u, ......bez obzira na odluku Alijanse.".. Pa sto kako molim ,pa kako bre Vukovicu zar nam nijeste rekli da ce biti do kraja godine, jooooj .

6
3