Abiznis

Izvršna direktorica Komercijalne banke Budva Vojka Tripković

Na 29. sjednici Odbora direktora Komercijalne banke AD Budva donijeta je odluka o izboru novog menadžmenta. Na mjesto glavnog izvršnog direktora imenovana je gospođa Vojka Tripković, za izvršnog direktora za finansije i računovodstvo i upravljanje rizicima imenovana je gospođa Vesna Petrović, a za izvršnog direktora za poslovanje sa stanovništvom i operativne funkcije, gospodin Zvonko Peković.
Izvršna direktorica Komercijalne banke Budva Vojka Tripković
Portal AnalitikaIzvor

Vojka Tripković je diplomirani ekonomista, a u svom dugogodišnjem radnom iskustvu obavljala niz odgovornih i rukovodećih poslova. Bila je član upravnog odbora u kompanijama MK Group DOO Beograd, Granexport AD Pančevo i brokerske kuće M&V Investments Beograd, bila je na pozicijama finansijskog direktora i direktora u kompanijama kao što su MK Commerce DOO Novi Sad (današnji MK Group Beograd) i Sunoko DOO Novi Sad. Bankarsko iskustvo stekla je u Komercijalnoj banci Beograd obavljajući aktivnosti na realizaciji ino-kreditnih linija, ocjene investicionih projekata i kreditne analize u postupku odobravanja investicionih kredita, praćenja kreditnog portfolija i monitoringa klijenata.

Vesna Petrović je kao diplomirani ekonomista i ovlašćeni revizor sa dvanaestogodišnjim radnim angažmanom u KPMG DOO Beograd, stekla iskustvo vršeći veliki broj revizija finansijskih izvještaja za banke, osiguravajuća društva i preduzeća, iskustvo u due dilligence aranžmanima, davanju savjetodavnih usluga u vezi sa upravljanjem rizicima i poboljšanjem poslovnih performansi.  Član je Komore ovlašćenih revizora Srbije i Udruženja ovlašćenih računovođa Velike Britanije (ACCA).

Zvonko Peković je takođe diplomirani ekonomista, sa višegodišnjim bogatim iskustvom u sferi bankarstva. Osim radnog angažmana u Komercijalnoj banci AD Budva kao direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom, obavljao je niz rukovodećih i odgovornih poslova u privrednim subjektima čija je osnovna djelatnost bankarsko poslovanje kao što su Erste bank AD Podgorica, Societe Generale Group AD Podgorica i ostvarivao zapažene rezultate rada.

Novi menadžment stupio je na dužnost 22. februara 2015. godine sa četvorogodišnjim mandatom.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Mila K
10.03.2015. 12:42

Uz duzno profesionalno postovanje za potvrdjene rezultate g-dje Tripkovic i g-dina Pekovica, isticati iskustvo iz revizorske kuce koja je bila dugogodisnji revizor pet ugasenih srpskih banaka u krahu politickih veza vezica, koje su kostale srpske poreske obveznikle velike novce, jer ni jedne godine revizor nije istakao ni u misljenju ni u izuzimanju od misljenja da postoje a kamoli da su pogubni rizici kod tih banaka. Ali, imajuci u vidu da niko nije izgubio licencu cak ni na njihovom uredjenom trzistu za ovu struku, a da na ovom trzistu su kvalitetni revizori, interni i eksterni, zestoko deficitarna struka, idemo dalje. Jos jedna lekcija za savladati sa pozicija strateskog razvoja trzista banaka.

0
1
a astronaut
09.03.2015. 15:50

A ko je bio stari menadzment????????

0
1