Abiznis

Do 10.000 eura za podsticaj klastera

Ministarstvo ekonomije je raspisalo javni poziv za učešće u „Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori do kraja 2016. godine“ za 2015. godinu.
Do 10.000 eura za podsticaj klastera
Portal AnalitikaIzvor

Cilj programa je finansijska podrška za preduzetnike, mikro, mala i srednja privredna društva u stopostotnom privatnom vlasništvu koji su dio klastera, radi prevazilaženja „uskih grla“ u poslovanju. Finansijska podrška je usmjerena na pokriće troškova nabavke proizvodne opreme, izuzev IT opreme i saobraćajnih sredstava, a zasnovana je na principu refundacije tj. povraćaja dijela troškova.

Odobrena pomoć od strane Ministarstva ekonomije će pokrivati do 70 odsto opravdanih troškova nabavne vrijednosti opreme bez poreza na dodatnu vrijednost - PDV, ili najviše do 10.000 eura po jednom aplikantu. Preostalih 30 odsto troškova nabavke opreme pokriva aplikant, iz sopstvenih izvora. Preduzeće finansira 100 posto svih troškova nabavke opreme za koju konkuriše, a onda mu se nakon podnošenja dokumentacije koja dokazuje utrošak sredstava nabavke opreme odobrava finansijska pomoć (refundacija).

 
 
 
Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Giro
09.03.2015. 16:49

Šta znači riječ "klaster"? Izvinjavam se na pitanju svima koji govore srpski,hrvatski , slovenčki,makedonski i ostale jezike slovenskog proijekla.

3
0
1 1999 nato
09.03.2015. 21:31

"klaster bomb" su prevodili kao kasetna bomba. Znači - kaseta.

0
0