Društvo

Počela Evropska nedjelja e-vještina

Evropska nedjelja e-vještina (eSkills week) obilježava se od 9. do 13. marta ove godine, pod sloganom Digitalne vještine za zapošljavanje (eSkills for Jobs). Nedjelja e-vještina obilježava se svake godine u organizaciji Evropske komisije, kroz mobilizaciju svih društvenih aktera u cilju informisanja mladih ljudi kako da steknu digitalne vještine i pronađu posao u digitalnoj ekonomiji.
Počela Evropska nedjelja e-vještina
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije obilježiće nedelju e-vještina organizovanjem ECDL online obuke, kao i radionicama namijenjenim, najstarijim i najmlađim korisnicima savremenih tehnologija i Interneta.

Svim zainteresovanim kandidatima koji se za dobijanje ECDL certifikata prijave preko portala elektronske uprave u periodu od 9. do 22. marta biće obezbijeđene besplatne ECDL online obuke, kao i 40 odsto niže cijene za testiranja odnosno 50 odsto niže cijene za ECDL profile indekse. Dakle, ECDL Start paket (korišćenje računara, obrada teksta, tabelarne kalkulacije, Internet i komunikacije) koštaće 46,50 eura umjesto standardne cijene od 180 eura.

Za prvih 30 kandidata koji se, u toku nedjelje e-vještina,  u periodu  od 9. do 13. marta, prijave putem portala eUprave, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u sardanji sa Regionalnom ECDL kancelarijom obezbijediće 30 besplatnih online obuka, testiranja i index-a  po ECDL standardu.


Svi kandidati se prijavljuju preko formulara koji se nalazi na portalu eUprave (www.euprava.me), nakon obavljene obavezne registracije na ovom portalu. Dok će testiranje biti obavljeno u ECDL testnim centrima o čemu će biti dato obavještenje na portalu eUprave i kao i na internet stranici ministarstva www.mid.gov.me .

Prvih 30 prijavljenih kandidata će dobiti besplatnu online obuku, testiranje i ECDL indeks, dok će svi ostali  kandidati prijavljeni u predviđenom roku dobiti besplatnu online obuku  uz navedene popuste za testiranja i indekse.

Pored gore navedenih aktivnosti  Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije sprovešće i „Online putovanje za penzionere“. Trodnevna radionica za 15 polaznika – penzionera iz Podgorice biće održana u saradnji sa ECDL testnim centrom-kompanijom ČIKOM. Teme radionice su: osnove korišćenja računara i Interneta, online komunikacija (Skype i društvene mreže) i osnove korišćenja smart telefona.

Takođe, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije će, u okviru nedjelje e-vještina, organizovati edukativni čas za tri grupe predškolaca iz Nikšića, polaznika JPU „Dragan Kovačević“ u ovom gradu. Edukativni čas o informaciono-komunikacionim tehnologijama i Internetu namijenjen mališanima biće organizovan u saradnji sa ECDL testnim centrom iz Nikšića- kompanijom Hardnet.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.