Društvo

U Beranama otvoren Azil za pse lutalice i druge napuštene životinje

Azil za pse lutalice i druge napuštene životinje otvoren je u Beranama u prisustvu predsjednika Opštine Dragoslava Šćekića, predstavnika lokalne uprave, javnih preduzeća, nevladinog sektora i medija. Projekat izgradnje Azila realizovala je Opština Berane, a upravljanje je povjereno komunalnom preduzeću, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
U Beranama otvoren Azil za pse lutalice i druge napuštene životinje
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima Sava Vučetića, direktora D.O.O. ,,Komunalno-Berane“, lokalna uprava je prepoznala problem velikog broja napuštenih životinja na ulicama, kao i sve češćeg napada pasa lutalica.

,,Izgradnjom Azila riješićemo problem napuštenih životinja, zbrinjavanjem na human način, a samim tim i bezbjednost naših građana biće veća, jer smo u proteklom periodu imali česte napade pasa lutalica. Dobrim poslovanjem lokalne uprave i drugih preduzeća čija je osnivač, radovi na prvoj fazi izgradnje Azila koštali su 16.000 eura.  Otvoreni smo za saradnju i sa drugim opštinama u okruženju, kako bi ovaj Azil postao regionalni centar za pse lutalice i druge napuštene životinje “, istakao je Vučetić.

0903azil2

Kako je naveo Milutin Mićović, projektni menadžer za poljoprivredu Opštine Berane, Azil će za početak zapošljavati devet službenika, koji će raditi poslove šinterske službe, obezbjeđivanja objekta i pripreme hrane za životinje.

Kako navode u saopštenju, objekat se sastoji iz dva sektora, za prijem nesterilisanih životinja sa ulice i sektora gdje će nakon sterilizacije i vakcinacije ove životinje biti smještene. Trenutni kapacitet Azila su kavezi za zbrinjavanje 78 pasa lutalica, a u narednom periodu će se povećati kapacitet za još stotinjak životinja. Druga faza radova odnosi se na izgradnju modernog objekta, u skladu sa evropskim standardima, gdje će biti smještene kancelarije za zaposlene, veterinarska stanica, kuhinja za pripremu hrane za životinje.

Vidoje Rmuš, ispred Društva za zaštitu životinja, izrazio je zadovoljstvo što će se napuštene životinje konačno zbrinuti i tretirati na human i civilizovan način, u skladu sa zakonskim okvirima.

0903azil3
Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
. . 85548
29.06.2018. 10:20

Tuga velika. Koliko njih se smrzlo tamo, ne zna se broj, koliko njih je ubijeno od strane zaposlenih, takođe se ne zna broj. Ovo je sramota za čitavu Crnu Goru! SRAMI SE CRNA GORO KAD OVO DOPUSTAŠ!

2
0