Društvo

MARTINOVIĆ: Hitno obezbijediti autobusku liniju do Cetinja

Lokalna samouprava na Cetinju, kao i na nadležni državni organi moraju hitno obezbijediti autobuske linija između Cetinja i Podgorice, budući da je klizište u selu Markovići i Lapčići blokiralo saobraćaj, apelovala je članica Predsjedništva Pozitivne Crne Gore u cetinjskom parlamentu Zorica Martinović.
MARTINOVIĆ: Hitno obezbijediti autobusku liniju do Cetinja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazala, nedopustivo je da Prijestonica već dva dana nema autobuske linije prema Podgorici.

"Očigledno da je vladajuća cetinjska elita izgubila vezu sa običnim građanima, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem i nijesu u prilici da voze skupe automobile, već su prinuđeni da koriste usluge autobuskih prevoznika. Već duži niz godina slušamo obećanja kako se Cetinju mora vratiti nekadašnji sjaj, vratiti mu sve što jednoj prijestonici pripada. Sada smo u prilici da se uvjerimo da je sve još jedno prosipanje magle poput svih lažnih obećanja koja smo slušali do sada", navela je Martinović.

Prema njenim tvrdnjama, lokalna uprava je više puta kao predizborno obećanje pominjala novu autobusku stanicu, a u međuvremenu Cetinje je izgubilo svaku autobusku liniju.

"Možda za sljedeće izbore kao obećanje građanima ponude da će vratiti autobuse. Građani nemaju gdje kupiti kartu, dobiti informaciju o polasku i odlasku autobusa, a što je još važnije autobusi se nemaju gdje parkirati, već prilikom zaustavljanja autobusa kako bi primio ili ostavio putnike, zaustavi čitav saobraćaj na famoznom kružnom toku, kojeg su građani na svoj već poznati cetinjski humor nazvali „ničim izazvan“.Na kraju, ističemo da dok smo obasuti obećanjima o fabrikama čokolade i žičarama, da bi bio red da imamo makar autobus koji saobraća do prijestonice", upozorila je Martinović.

Portal Analitika