Ostalo

Boris Mijušković izabran za kapitena seniorske ragbi reprezentacije

Izabran je prvi kapiten seniorske ragbi reprezentacije Crne Gore XV, Boris Mijušković, koji ce predvoditi reprezentaciju na utakmicama Evropskog Kupa Nacija, na turniru koji će se održati od 10. do 15. aprila 2015.
Boris Mijušković izabran za kapitena seniorske ragbi reprezentacije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kapiten reprezentacije, Boris Mijušković, ujedno je i kapiten Ragbi Kluba Nikšić. Na osnovu selekcionih utakmica i na osnovu ligaskih meceva, gdje je njegov klub bio neporazen u drugom dijelu sezone, odlucio sam da je Boris najbolji izbor. Boris ima izrazite kvalitete lidera, uziva postovanje igraca i trenera svih ekipa i ja kao selektor imam puno povjerenje u njegove igracke i liderske sposobnosti.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za kapitena crnogorske ragbi reprezentacije. Već nekoliko godina igram u ragbi klubu Nikšić i srećan sam što sa svojim kolegama učestvujem u stvaranju ragbija u Crnoj Gori. Ekipa je sastavljena od velikog broja kvalitetnih igrača u kojima postoji ogromna želja da svoju zemlju na međunarodnoj sportskoj sceni predstave na najbolji mogući nacin. Siguran sam da ćemo predvođeni odličnim stručnim štabom ostvariti željeni rezultat i pokazati da smo od osnivanja prvih klubova u Crnoj Gori vrijedno radili i da smo nacija stvorena za ovaj sport - izjavio je novoizabrani kapiten reprezentacije Crne Gore.

Na kraju zelim da Vas obavijestim da je turnir u aprilu, koji je dio zvanicnog takmicenja pod okriljem Rugby Europe, evropske kuce ragbija, prvi i istorijski za crnogorski ragbi. Ostatak tima ce biti objavljen pred pocetak turnira, o cemu cete takodje biti blagovremeno obavijesteni. Nasi protivnici ce biti selekcije Grcke, Estonije i Slovacke. Imam puno povjerenje u Borisa i u strucni stab, da ce dati sve od sebe da Crnu Goru i crnogorski sport predstavimo u najboljem mogucem svijetlu, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika