Politika

Građanski pokret dobija ime Ujedinjena reformska akcija URA

Inicijativni odbor Građanskog pokreta donio je odluku da naziv pokreta bude Ujedinjena reformska akcija (URA) i usvojio Odluku o vizuelnom identitetu URA. Osnivačka konvencija URA održaće se u subotu 14. marta.
Građanski pokret dobija ime Ujedinjena reformska akcija URA
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Građanski pokret URA nastao je ujedinjenjem više organizacija i ostaje otvoren za sve grupacije i pojedince koji dijele vrijednosti razvijenih demokratija, nedvosmisleno je okrenut sveobuhvatnom preobražaju Crne Gore i namjerava da se beskompromisno bori za ostvarivanje svojih ciljeva. Građanski pokret URA smatra da je glavni preduslov za prosperitetniju, pravedniju i sigurniju  Crnu Goru smjena vladajuće garniture na čelu sa DPS-om - saopšteno je iz pokreta.

Kako navode u tom cilju će jasno, strpljivo i uporno predočavati građanima Crne Gore svoju viziju razvoja Crne Gore i plan konkretnih koraka na tom putu. 

- Naš znak predstavlja kombinaciju elemenata koji simbolizuju esenciju Pokreta - zvijezda predstavlja stabilnost, kao osnov za različite strukture, označava istinu, pošto je zvijezda uvijek istovjetna i jednaka po svom obliku bez obzira iz kog se ugla gleda. Zvijezda ima i istorijsko utemeljenje u crnogorskoj državnosti - zastava Ivana Crnojevića imala je šestokraku zvijezdu, dok je 1945. godine sa tim simbolom vraćena čast Crnoj Gori. Na kraju, zvijezda predstavlja i naš cilj, a to su evropske vrijednosti i Crna Gora u zajednici evropskih država, kao još jedna zvijezda na zastavi Evropske unije. Znak građanskog pokreta URA sadrži i bijeli pješčani sat. Njegova specifičnost ogleda se u kritičnom političkom momentu za našu Crnu Goru. Na nedvosmislen način znači - uru, potonju uru - šansu za promjene - istakli su iz pokreta.

Na Osnivačkoj konvenciji građanskog pokreta URA kandidat za predsjednika URA biće Žarko Rakčević, a za potpredsjednike Dritan Abazović, Božena Jelušić i Rade Bojović.

Biće predstavljen i Koordinacioni odbor, koji će činiti prepoznatljivi stručnjaci zaduženi da kreiraju i promovišu politike građanskog pokreta URA u najvažnijim sektorima.

Portal Analitika