Region

U zemljotresu koji je pogodio Srbiju oštećeno 100 kuća

Prema prvim podacima u zemljotresu koji je se juče dogodio u Srbiji oštećeno je oko 100 kuća, a kako prenose mediji, još jedan zemljotres dogodio se kasno sinoć u regionu Kosjerića.
U zemljotresu koji je pogodio Srbiju oštećeno 100 kuća
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić potvrdio je u izjavi za RTS, da je u zemljotresu koji je sinoć zahvatio region te opštine oštećeno 100 kuća.

"Prve informacije govore da ima štete, pogotovo na rubnom dijelu opštine, u Ražani i selu Mrčičhi i negdje oko 100 kuća je oštećeno. Šteta je prema prvim procjenama od pet do 10.000 eura", rekao je on za RTS.

Stručne komisije će, kako je najavio, danas obići nekoliko sela nakon čega će biti precizno utvrđena visina štete.

"Procjena je oko sto kuća, ali neće se na tome završiti, jer ima djelova gdje je veliki snijeg i gdje nemamo još pristup. Intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti", navodi se na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda Srbije.

Zemljotres magnitude 2,5 Rihterove skale dogodio se u 1.21 sat poslije ponoći, u regionu Kosjerića.

"Intenzitet u epicentru procijenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti", navodi se na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda Srbije.

Podsjetimo, zemljotres magnitude 4,6 jedinica Rihterove skale pogodio je region Kosjerića sinoć oko devet časova uveče. Epicentar zemljotresa nalazio se oko 19 kilometara od Valjeva i 90 kilometara jugozapadno od Beograda, u kom se takođe osjetio snažan udar.

Portal Analitika