Društvo

Autobusi od Cetinja do Podgorice ne saobraćaju do daljnjeg

Klizište u selu Markovići i Lapčići, koje je od subote ujutru blokiralo saobraćaj na putu Cetinje-Budva, ne predstavlja problem samo onima koji žele da putuju na toj relaciji, već i na relaciji Cetinje-Podgorica i obratno, piše Pobjeda.
Autobusi od Cetinja do Podgorice ne saobraćaju do daljnjeg
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Zaposlena sam u Podgorici i svakodnevno putujem autobusom od Cetinja do Podgorice. Kontaktirala sam autobusku stanicu u Podgorici i rekli su mi da ni jedan autobus koji je do sada saobraćao preko Cetinja do Budve i dalje neće ići alternativnim putem preko Njeguša, nego isključivo preko Sozine. Znači, autobusa koji će saobraćati do Cetinja, ili sa Cetinja, neće biti dok se ne uspostavi normalan saobraćaj magistralom do Budve“, kazala je juče jedna od sagovornica Pobjede.

Veliki broj građana prijestonice prinuđen je da putuje u Podgoricu i zbog zdravstvenih usluga. Za sve one koji nemaju sopstveni automobil, alternativa je ili stopiranje ili taksi.

Nekoliko taksi prevoznika, najčešće oni neregistrovani, i ranije su do Podgorice vozili „po cijeni autobuske karte“.

Vožnja na relaciji Cetinje-Podgorica sa registrovanim taksi udruženjima košta 15 eura.

Kako su rekli iz taksi udruženja „Primus“, oni su uzimajući u obzir nastalu situaciju spremni da tu cijenu snize i da grupe od četiri putnika voze za 12 eura, što odgovara cijeni autobuske karte.

Jedan od prijedloga je i da bi bilo dobro da lokalna uprava uvede autobusku liniju koja bi u jutarnjem i popodnevnom terminu saobraćala do Podgorice i nazad do prijestonice. Nadležni iz prijestonice su obećali da će već danas razmotriti kako da izađu u susret svojim sugrađanima i da se problem prevaziđe.

Portal Analitika