Region

Počela nastava u školi „Crna Gora moja postojbina“ u Lovćencu

Nastava u školi crnogorskog jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina” u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu počela je prošlog petka, a četvrta generacija učenika će u ovoj školi izučavati crnogorski jezik, književnost, baštinu, geografiju, istoriju i muziku.
Počela nastava u školi „Crna Gora moja postojbina“ u Lovćencu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Učenike će tokom 80 časova, dva puta sedmično podučavati književnosti Aleksandra Vučinić, a ovu školu organizuje udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ školu uz podršku Ministarstva prosvjete i Uprave za dijasporu Crne Gore.

Glavni i odgovorni urednik dječjih časopisa Đače, Igra slova i Petica, koji se koriste u osnovnim školama u Crnoj Gori kao prateći plan i program Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo Crne Gore, Miladin Radović, prisustvovao je prvom času u ovoj školi poklonivši đacima nekoliko časopisa.

On je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog šefa odsjeka za identitetska pitanja u Upravi za dijasporu Nenada Stevovića, da od narednog broja stranice časopisa budu otvorene i za literalne i likovne priloge djece iz cijele crnogorske dijaspore.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.