Region

Počela nastava u školi „Crna Gora moja postojbina“ u Lovćencu

Nastava u školi crnogorskog jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina” u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu počela je prošlog petka, a četvrta generacija učenika će u ovoj školi izučavati crnogorski jezik, književnost, baštinu, geografiju, istoriju i muziku.
Počela nastava u školi „Crna Gora moja postojbina“ u Lovćencu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Učenike će tokom 80 časova, dva puta sedmično podučavati književnosti Aleksandra Vučinić, a ovu školu organizuje udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ školu uz podršku Ministarstva prosvjete i Uprave za dijasporu Crne Gore.

Glavni i odgovorni urednik dječjih časopisa Đače, Igra slova i Petica, koji se koriste u osnovnim školama u Crnoj Gori kao prateći plan i program Ministarstva prosvjete i Zavoda za školstvo Crne Gore, Miladin Radović, prisustvovao je prvom času u ovoj školi poklonivši đacima nekoliko časopisa.

On je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog šefa odsjeka za identitetska pitanja u Upravi za dijasporu Nenada Stevovića, da od narednog broja stranice časopisa budu otvorene i za literalne i likovne priloge djece iz cijele crnogorske dijaspore.

Portal Analitika