Crna hronika

Ukinuta presuda za reketiranje vlasnika „Gardena“

Viši sud u Podgorici ukinuo je presudu kojom su Podgoričani Vidoje Stanišić, Saša Klikovac i Željko Bulatović osuđeni na ukupno tri i po godine zatvora, zbog pokušaja iznude novca na štetu vlasnika lokala „Garden“ Mirka Simonovića, piše Dan.
Ukinuta presuda za reketiranje vlasnika „Gardena“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prvostepenu presudu donijela je sudija Osnovnog suda u Podgorici Nada Rabrenović. Proglašavajući ih krivim, ona je Stanišića i Klikovca osudila na po godinu dana zatvora, a Bulatovića na godinu i po.

Ukidanjem presude Viši sud je produžio pritvor okrivljenima i naložio novo suđenje.

Oštećeni Simonović je na suđenju promijenio iskaz i rekao da nije tačna izjava koju je dao u tužilaštvu, kada je optužio trojicu Podgoričana za reketiranje. Pojasnio je da ih je lažno prijavio kako ne bi više dolazili u njegov lokal.

Tada je naveo da njihovo prisustvo smeta ostalim gostima pošto su Stanišić, Klikovac i Bulatović ranije osuđivani. Simonović je kazao da ih je prijavio pritom ne sluteći da će to imati sudski epilog. Sud, međutim, nije prihvatio ovaj iskaz Simonovića.

Rabrenovićeva je u obrazloženju presude navela da krivicu Stanišića, Klikovca i Bulatovića dokazuje video-snimak iz „Gardena“, koji ujedno potvrđuje izjavu koju je Simonović dao u tužilaštvu.

Stanišić, Klikovac i Bulatović proglašeni su krivim jer su od Simonovića htjeli da iznude 5.000 eura. Prema navodima presude, optuženi su od Simonovića tražili da prepiše lokal na jednog od njih, kada im je rekao da ne može da im da novac.

U sudskoj odluci je navedeno i da su okrivljeni prilikom iznude novca prijetili da će u lokal dovesti 20 Zagoričana.

Portal Analitika