Politika

Lukšić tokom posjete Njujorku razgovarao sa crnogorskim iseljenicima

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, u nastavku posjete Njujorku, u organizaciji Generalnog konzulata, razgovarao je sa crnogorskim iseljenicima u okviru tribine tokom koje je predstavio aktuelnosti crnogorske politike na vanjskom i unutrašnjem planu, uz poseban osvrt na strategiju saradnje sa dijasporom.
Lukšić tokom posjete Njujorku razgovarao sa crnogorskim iseljenicima
Portal AnalitikaIzvor

Lukšić je ukazao na značaj razvoja i njegovanja saradnje matične države sa dijasporom, istakavši opredjeljenje Vlade da nastavi sa aktivnostima na stvaranju što boljeg ambijenta za ekonomske, kulturne, obrazovne i druge veze sa iseljeništvom.

„Uporedo sa intenzivnim djelovanjem na sprovođenju integracione agende i ostalih vanjsko-političkih prioriteta, Vlada Crne Gore preduzima niz aktivnosti na realizaciji definisane ekonomske politike sa ciljem povećanja zaposlenosti, rasta broja ulaganja, rasta životnog standarda, kao i ekonomskog razvoja”, naveo je ministar Lukšić. U tom smislu, kazao je da uloga dijaspore zauzima važno mjesto i zaključio "da ćemo zajedničkim naporima i saradnjom matične države sa iseljenicima, osmišljavanjem ideja kroz dijalog, biti u prilici da dodatno doprinesemo razvoju Crne Gore u mnogim oblastima."

Crnogorski šef diplomatije je, u razgovoru sa predstavnicima dijaspore, govorio i o projektu ‘Crnogorske kuće u Njujorku’ čija se dalja implementacija očekuje u skorom roku.

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Milijana
08.03.2015. 14:54

A gdje se tačno održala ta tribina, ima li fotografija

3
0