Društvo

Numanović: Svi da budu promoteri politike rodne ravnopravnosti

Svi zajedno moraju biti promoteri politike rodne ravnopravnosti, poručio je ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.
Numanović: Svi da budu promoteri politike rodne ravnopravnosti
Portal AnalitikaIzvor

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, svim ženama čestitao 8. mart – Međunarodni dan žena i kazao da su one te koje doprinose porodičnoj, kulturnoj, ekonomskoj i svim drugim vrijednostima jednog društva.

„Žena je u našoj kulturi, tradiciji i životu oduvijek imala bitnu ulogu. U svojoj porodici žena je značila oslonac i sigirnost i ta činjenica vijekovima odolijeva promjenama“, saopštio je Numanović.

On je rekao da se taj praznik godinama unazad obilježava službeno kao Međunarodni dan žena, koji, kako je naveo, podsjeća na stalno unaprijeđivanje i razvijanje politike jednakih mogućnosti. „Ne zaboravimo, rodna ravnopravnost jedan je od temeljnih principa demokratije“.

„Svi zajedno moramo biti promoteri i promoterke politike rodne ravnopravnosti. Kroz stalne aktivnosti, edukacije i inicijative ne smijemo posustati od ukazivanja na položaj žene, na probleme koji postoje. Jedino ako uspješno identifikujemo probleme nalazićemo i načine njihovog rješavanja“, poručio je Numanović.

On je rekao da je 8. mart dan kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog pola.

„Žene nikada ne smiju zaboraviti da imaju apsolutno ista ljudska prava kao i muškarci. One svoja prava treba da poznaju jer im ih niko ne može oduzeti”, naveo je Numanović.

On je zaključio da se ne smije zaboraviti pružati podrška ženama svakog dana u godini, a ne samo za njihov praznik.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.