Društvo

EPCG: Napajanje gradskih područja svih opština u Crnoj Gori je stabilno

Izuzetno jak vjetar uzrokuje probleme na mreži, zbog čega dolazi do prekida u napajanju sela i prigradskih naselja u opštini Danilovgrad. Ekipe su i dalje na terenu i u otežanim uslovima, zbog jakog vjetra, pokušavaju da otklone brojna oštećenja na mreži.
EPCG: Napajanje gradskih područja svih opština u Crnoj Gori je stabilno
Portal AnalitikaIzvor

Kompletno prigradsko područje i dio seoskog u kolašinskoj opštini je danas dobilo napajanje električnom energijom, ali će bez napajanja , zbog ozbiljnosti i brojnosti oštećenja uzrokovanih obilnim sniješnim padavinama i jakim vjetrom, ostati dolina Morače, Rovca i Crkvine.

Napajanje je obezbijeđeno za gotovo sve potrošače u Vraneškoj Dolini u opštini Bijelo Polje.

Ekipe EPCG su uspjele da obezbijede napajanje za dio seoskog područja u opštini Pljevlja , ali je i dalje značajan broj sela u okolini Pljevalja bez napajanja električnom energijom.  Sanaciju otežavaju neprohodni putevi, ali i složenost oštećenja koja u značajnom broju slučajeva uzrokuje dodatni teret od rastinja koje je vjetar nanio na vodove.

Olujni vjetar uzrokovao je brojna oštećenja i na  35 kV dalekovodu prema Čevu, zbog čega će bez električne energije biti dio Katunske nahije.

U seoskom dijelu Podgorice bez napajanja su Pelev Brijeg, Lutovo, Seoštica i Bolje Sestre kao i dio Lijeve Rijeke.

Pomenuta područja će večeras, bez obzira na zalaganje ekipa EPCG, ostati bez napajanja električnom energijom.

Ekipe EPCG će sjutra od ranih jutarnjih časova biti na terenu, kako bi oštećenja na mreži bila sanirana u što kraćem roku. Napominjemo da efikasnost naših ekipa u značajnoj mjeri zavisi od vremenskih uslova, ali i od prohodnosti puteva.

 

Portal Analitika